Obsah  >>  Infrastruktura, ekologie  >>  Nové obchodní centrum ve Slaném
Strana:   1  2  3  4  5  6

Nové obchodní centrum ve Slaném

Shark
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: vodnik100
3.11.2012 - 20:13

Pokud si nevíte rady s jogurtem
http://www.hoax.cz/hoax/nebezpecny-moderni-jogurt/

nebo mlékem
http://www.hoax.cz/hoax/recyklovane-mleko/

Tahle žneská používá termíny , aniž jejich význam čtenáři objasní a kouzlí s fakty.

" V polovině sýrů jsou analogy (jsou 3 x levnější než tvaroh) "

Co je analog? Analog je výchozí surovina k výrobě, náhražka.
Analog  používaný u sýrů není tvaroh, ale zejména jím je  tuk, tedy analog  máselného tuku a to tuk rostlinný

http://www.apic-ak.cz/script/WRS_exportPDF.php?akce=news&id=10421

Tvrzení, že polovina sýrů obsahuje analogy,  JE NAPROSTÝ  NESMYSL.
Snadněji  koupíte analog  v tzv. tavených sýrech ( ty ovšem nejsou nic výjimečně zdravého od jejich objevení na pultech v minulém století pro svůj obsah fosfátů - tavicích solí, které způsobují odvápnění kostí, zejména ženy by měly tavený sýry konzumovat  sporadicky )  , anebo v napodobeninách zejména Eidamu.  ( ten sám o sobě v Čechách je taky napodobenina, původně Edammer, ten českej v originále je ale samozřejmě z mléka)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Eidam

A pokud vás zajímá obsahová stránka potravin, pak se můžete rochnit tady:

http://www.czfcdb.cz/vyhledavani-potravin/podle-langual/?id=559


odbornice pravila:

"Nejkvalitnější olej je čistý řepkový, dostanete jej ale koupit?"...


Samozřejmě ano, Kaufland, 1. ulička vlevo,  za studena lisovaný, O, 5 l balení ( samozřejmě ne za 30Kč litr, ale za 60 půl litru)
Nicménně není pravda, že řepkový olej je nejkvalitnější

 

rychlý překlad

"......Olivový olej obsahuje širokou škálu cenných antioxidantů, které se nevyskytují v jiných olejích. Hydroxytyrosol je považován za hlavní antioxidační sloučeninu v olivách, soudí se,že hraje významnou roli v mnoha zdravotních účincích…..Epidemiologické studie naznačují, že olivový olej má ochranný účinek proti některým zhoubných nádorů v prsu, prostaty, endometria a trávicí ho traktu. ………..Hydroxytyrosol (2 - (3,4-di-hydroxyfenyl)-ethanol nebo DHPE) je fenolová součást panenského olivového oleje.Olivový olej frakce obsahující DHPE může inhibovat agregaci destiček a eikosanoidů (tromboxanu B2) ….Oleocanthal z olivového oleje je non-selektivní inhibitor cyklooxygenázy (COX), podobně jako klasický NSAID, jako je ibuprofen. ........dlouhodobá spotřeba malého množství této sloučeniny z olivového oleje může být zodpovědna za nízký výskyt srdečních chorob ….

Tyto informace jsou bohužel jen v anglické verzi, a v české zcela chybí

http://en.wikipedia.org/wiki/Olive_oil

oddíl 9

 


Naposledy upraveno 03.11.2012 - 21:46Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: vodnik100
3.11.2012 - 19:14

A to NEUMÍTE tohle???:

http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&akce=showall&clanek=5839&id_c=112809

dát link?

A k obsahu:

Jestliže někdo napíše toto:
"a v ní jsou koncentrace škodlivin tak nízké, že je neobjeví..... "

a pak následuje , nebo předchází tvrzení:

"kdo snědl při ,,dioxinové“ aféře všechno německé"

PAK JE TO BLBEC, KTEREJ SE BAVÍ STRAŠENÍM LIDÍ a to takovejch typů, kterým chybí logické uvažování.

V seriozní práci se nesmí objevit :

"Najděte si nejnovější výzkumné zprávy o cholesterolu, ale ty sem snad ještě z USA nedorazily."

Sorry, ale ať to najde ten, kdo to tvrdí !!!! a dá sem link na seriozní zdroj.
Takový ty ostatní "objevy"  už komentovat nehodlám, protože kdejakou pitomost, která koluje webem čtu s rezervou a vybírám si , co je fakt a co je hoax.
Naposledy upraveno 03.11.2012 - 19:17Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
vodnik100
OSVČ
Počet příspěvků: 19
Hlavně pro: Shark
2.11.2012 - 14:30

Nějak nefunguje připojit přílohu. Je to děsivě dlouhé a podrobné (na několik stránek v "docu". Proto jen vyjímám podstatné. Kdo bude chtít, pošlu mu to celé i s fotografií a specializací autora.
Obchodníci a reklamy z nás dělají blbce. Promiňte ten výraz, ale jinak se to ani nazvat nedá. V hypersupermarketu prodávají zázračné „bio francouzské“ kuře už po slevě za 160 Kč kilo, protože prý je vychované na farmě, kde pobíhalo po dvoře a bylo dokrmené cereáliemi.Při vstupu do EU jsme měli 120 % potravinovou soběstačnost. Tlak nadprodukce „starých“ členských států EU je tak vysoký, že i třeba v Rakousku, které si berou všichni za vzor hospodaření (viz pan dr. Cílek v nedělní Moravcově debatě) za posledních 15 let zaniklo 40 % malých farem, protože to ekonomicky neustály. Přitom v Rakousku není tolik „hypersuper“ nadnárodních řetězců, a tak každý obchodník musí koupit potraviny kolem sebe a ne je vozit přes půl Evropy, případně zeměkoule, a přesto to malé farmy ekonomicky vzdaly. Tvrdím, že naše zemědělství bylo na vysoké úrovni a plně konkurenceschopné, nebýt nerovných, přímo vražedných podmínek, které mu připravili naši politici.
Jela jsem nedávno po delší době autem po jižní Moravě. Na polích není nic jiného než ječmen, pšenice, kukuřice a řepka. Kde jsou lány vojtěšky, červeného jetele, řepy cukrové i krmné, hrachu, cibule, okurek, jahod, mrkve, bobu … Vždyť už se vůbec nedá sestavit osevní postup. Jaký vliv to má na strukturu půdy, jaký veliký splach je do potoků a řek. To ale není cílem mého článku. Nemáme už žádný dobytek. Jak dlouho mohli zemědělci vydržet výkupní cenu mléka za 5 Kč, když u nejlepšího chovatele se výrobní náklady na 1 litr pohybují k 8 Kč. Tak se podřezaly kravám krky. Chováme se přece ekonomicky! Stejně tak to skončilo u chovů prasat a drůbeže. Nemá kdo žrát jetel, a tak se nepěstuje a není chlévská mrva na hnojení, tolik potřebná pro zachování humusu a udržení vody v půdě, není kde zpracovávat cukr, není kde zpracovávat ovoce a zeleninu. První, co bylo zlikvidováno byla Fruta: v Modřicích, v Miroslavi, ve Znojmě, a cukrovary, kdo je prodal Francouzům? Na jednoho pracovníka v potravinářském průmyslu pracovalo v prvovýrobě, to znamená na poli, v průměru 8 lidí. Že jsou teď všichni na sociální podpoře a nevybereme tolik daní? To nevadí, zvedneme DPH! Že nám ubylo orné půdy o 250 000 ha, že máme na nejkvalitnější orné půdě (kde se pěstovala zelenina) logistická centra, hypersuper a sluneční kolektory, to nevadí, však to zaplatíme všichni v ceně energie. Nejhorší ovšem je, co jíme. A to musíme všichni.
Dám příklad maso. Už jsme potravinově soběstační na nějakých 60 %. Naše hospodářská zvířata nejsou krmena antibiotiky  minimálně 25 let a už tehdy se dávalo pečlivě pozor, aby to nekolidovalo s lidskými léčivy. Zvířata, která byla takto léčena, skončila povinně v kafilériích (státních!). Soudruzi při centrálním plánovaní měli málo devíz na dovoz nezbytných surovin, a proto se všechno do komplexních krmných směsí dávkovalo na spodní hranici, viz třeba fosfor, sója (bez P a bílkovin to prostě nejde). Veterináři v ČR kontrolují na všech jatkách vnitřnosti, játra, ledviny, kde se kumulují těžké kovy, mykotoxíny a objeví všechny průšvihy. Zato u dovozového masa, už mohou kontrolovat jenom svalovinu, protože vnitřnosti se k nám nedováží, a v ní jsou koncentrace škodlivin tak nízké, že je neobjeví. Hádejte, kdo snědl při ,,dioxinové“ aféře všechno německé maso? Bylo levné, že?
Nejhorší ovšem je, že všechno z dovozu, co se u nás zabalí, dostane EAN 985 a jsme u toho, nepoznáme odkud to je.  Jíme drůbeží maso z Brazilie, které tam nadnárodní řetězec koupil za 9,90 Kč za kg (zabalil jako Vodňanské kuře), hovězí z Argentiny za 19,80 Kč (krmené výhradně GMO sójou, která roste na místě čerstvě vyklučeného pralesa, tedy zelených plic planety), ale balené v Praze třeba pro Ahold! Marže těchto hypersuper je asi 48 % a to jsme nadávali za totáče Jednotě, že měla 12%marži.
Mléko, sýry – zdroj vápníku. V polovině sýrů jsou analogy (jsou 3 x levnější než tvaroh). Mám to dál rozvádět? Co se stalo s naším tvarohem? Už z něj buchty neuděláš! Ve všem je nacpaný modifikovaný škrob a případně vláknina, aby zadržovaly vodu. Kde jsou naše kvalitní sýry? Co s nimi udělal francouzský majitel Želetavy? Jogurty nejsou jogurty, ale nabarvený, navoněný ochucený škrob. Vezměte rozum do hrsti,
jogurt je jen to, co má v názvu jogurt (přikázáno EU). Žádné Dobré mámy, Activie, či jak se to všechno jmenuje. Žádný problém, však všechen chybějící vápník, hořčík, atd zakoupíme v lékárnách!
Olivový olej, panenský, ano! Ale jen do tří měsíců po vylisování, to už jej „hypersuper“ přivezou k nám. Nejkvalitnější olej je čistý řepkový, dostanete jej ale koupit? Omega mastné kyseliny největší nesmysl, ty naopak zacpávají cévy a způsobují záněty. Najděte si nejnovější výzkumné zprávy o cholesterolu, ale ty sem snad ještě z USA nedorazily.

Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
vodnik100
OSVČ
Počet příspěvků: 19
Hlavně pro: Shark
2.11.2012 - 14:08

Už na tohle téma dál nechci nic moc diskutovat. Jen pro zajímavost přikládám článek, který obíhá mezi mými přáteli a já ho dnes dostal... Jde o zajímavý názor člověka, který by o našich potravinách měl něco vědět a ne jen o tom tlachat. Celkem se s tím ztotožňuji. 
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Kenafa
zaměstnanec
Počet příspěvků: 42
Hlavně pro: pro všechny
1.11.2012 - 14:29
...mám takový pocit,že se to tady trošku vymklo danému tématu...
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Matylda
OSVČ
Počet příspěvků: 24
Hlavně pro: Brutus
27.10.2012 - 21:11

Ahoj Brutusi, 
sice ráda a snad i dobře vařím a peču, ale pro Tebe jsem už asi trochu za zenitem. Hledej prosím jinde. Přeji Ti mnoho úspěchů.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Matylda
OSVČ
Počet příspěvků: 24
Hlavně pro: Shark
27.10.2012 - 21:07

Sharku, děkuji za nápad. Příště zkusím uzený sýr. Už se moc těším. Ale až příští víkend, tuto neděli je v plánu jiná polévka. 
S těmi olomouckýmí tvarůžky by to mohlo být dobré. Četla jsem o tom, ale naše rodina je dost choulostivá na pachy kolem vaření. Asi bych s tím neuspěla. I třeba s romadurem to mám doma dost komplikované. Já ho miluju a jeden syn také. Případné romadurové orgie hlásíme rodině předem.

A ještě k tomu tykání a vykání. Jsem tu pod nickem, tudíš mi můžeš klidně tykat. Mám nějak zažité pravidlo, že na diskuzích nickům tykám, konkrétním jménům vykám.
Takže ahoj, Matylda
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Matylda
26.10.2012 - 20:37

Moje babička měla bratra a ten do roku 1938 dělal kuchaře na francouzské ambasádě v Praze, pak odešel do Paříže a otevřel si tam obchod a tenhle její bratr tuhle polévku babičku naučil, tvrdila , že česnečka se sýrem pochází z Francie, nevím.  Fakt je ten, že jedna varianta francouzské cibulačky se hodně podobá, vývar , cibule , sýr, krutony,  resp. toust, zapéci, taky ji dělám
Takže já tuhle variantu znám hodně dlouho, od mala.  Dělala ji s nepatrnými variacemi, bez cibule , z vývaru, ( nevím tenkrát ty kostky nebyly nic moc,  byl jsem hubený dítě asi mne chtěli vykrmovat), brambory nekrájela na kostičky , ale rozmnělnila v polévce štouchadlem, ne zcela, jen částečně,  což ji trochu zahustilo a příjemně ty brambory zaoblilo na kousky, nedávala vejce a když bylo, tak na závěr kachní sádlo, jen tak lžíčku na povrch.
Sbíral jsem kdysi kuchařky, tak jsem začal s vařením, mám třeba originální vydání Sandtnerku, tuším  z roku 1927, právě po babičce ( asi od její maminky) a další a další. Po revoluci jsem toho musel nechat, neměli bychom kde bydlet a vše se přesunulo na internet, takže mám v kompu recepty, které mne zajímají.a abych nezapomínal. Taky tenhle.
Pro zajímavost,  česnečka se připravuje taky například s olomouckými tvarůžky,  nezkoušel jsem to, to je nějakej , asi valašskej recept, pak se šunkou, nebo s malými kousky uzeného masa, plus s tím vajíčkem. Taky jsem viděl  variantu s kroupama, se zastřeným vejcem. Samozřejmě taky jako krémová. Nejradši ale mám tu s rozmačkanými bramborami. Ještě vám poradím jednu variantu, zkuste použít na strouhání sýr uzený. Taky zajímavý.
Naposledy upraveno 26.10.2012 - 21:07Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Brutus
Počet příspěvků: 555
Hlavně pro: Matylda
26.10.2012 - 19:17

Matyldo chci tě za ženu:-))
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Nobody
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Matylda
26.10.2012 - 09:12

Děláme podobnou, bez té cibulky,  někdy s kousky strouhaného sýra, někdy s drobně krájenou šunkou. 
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Matylda
OSVČ
Počet příspěvků: 24
Hlavně pro: Shark
25.10.2012 - 22:44

Ještě jsem neodešla. Posílám recept na dokonalou česnečku. Je fakt dokonalá. Všem v rodině chutnala a v rodině mám i dost rýpalů.
Na sádle (jedna vrchovatá lžíce) (nebo IVA, OMEGA) na mírném plameni zpěníme nadrobno nakrájenou ne moc velkou cibuli. Když už je dostatečně změklá (15 minut?), přidáme na malé kousky nakrájené tři stroužky česneku. Chvíli restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu a trochu majoránky. Po asi pětiminutovém restování česneku přidáme na malé kostičky nakrájené 2 - 3 brambory (záleží na tom, jak chce jedlík mít polévku hustou). Zalijeme vařící vodou, přidáme masox a vaříme, dokud brambory nezměknou (asi deset minut). Pak už jen přilijeme dvě rozkvedlaná vajíčka - při nalévání vajec mícháme polevku vidličkou, aby se to rozdělilo na malé trhanečky, přidáme tentokrát utřený česnek (5-6 stroužků) a trošku petrželky a poměrně dost majoránky. Podáváme se strouhaným sýrem a chlebovými krutonky smaženými na másle nebo sádle.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Matylda
OSVČ
Počet příspěvků: 24
Hlavně pro: Shark
25.10.2012 - 22:26

Jó, jídlo, to je téma!!!!!
Taková dobrá rybka, na kůži pokrájená do čtverečků, pokapaná citrónem, orestovaná s bylinkami na olivovém oleji... Jééé
Ne, mám hlad, jdu raději spát. Tak na toto téma snad někdy jindy.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Matylda
23.10.2012 - 12:49


Jo, jídlo, to je panečku téma....
K česneku jen už dodám, že není u nás favoritní, i když k tomu Vašemu výčtu přidám pluis děláme i vepřové a jehněčí na česneku, alespoň, co se týká české klasiky-
Čas u plotny.  Tak nemám sporák , mám vybavenou kuchyň, to hraje pozitivní roli ale bohužel se to musí odstát, já například dneska vím, že bych nechtěl vařit profesionálně, je to dřina!
Prakticky standardně dělám 8 jídel na jednu dobu a 2 na jinou dobu,  ta 2 už bývají jiná. Když připravujete 4 nebo 8, u klasiky to nehraje roli, jen ta příprava masa a zeleniny je logicky delší, vaření je stejně dlouhé.
Ovšem problém mám zejména s těstovinami, které děláme hodně často, a protože neklohním nějakou počeštěnou kejdu, nějaký náhražky a vaření ala ala ala nesnáším,a  najednou udělat 8 porcí? To nejde. takže dělám v hlubohé pánvi po 2 porcích,  s výjimkou zapečených, např. lasagní a canellon, to je v zapékací míse najednou v jedné době.Ale zase,...  ty canellony se musí naplnit, tak ono vyjde nastejno.
Jo, hrnce mám alespoň 28, pánve 32 a pánev na paellu mám 40 ( vše v centimetrech). Pohoda je třeba s kuskusem, to jde rychle, maso i zelenina, ale zase musím mít vývar. No a ten dělám obvykle dopředu, často nevím ještě na co ho použiju,..takovej 5ti až 7 hodinovej, . třeba na ten kuskus nebo na risoto, každý týden  dělám. ten vývar,a to hovězí.
Jedenkrát v týdnu děláme čerstvou rybu, to dodržuju, obvykle o víkend, předtím ji koupím v Makru, to je rychlé jídlo .( a zásadně žádný koření a už vůbec ne českek, jen do oleje snítka rozmarýnu, dobrá ryba nepotřebuje koření, to jen přehluší tu rybu,  jen trocha olivového oleje zakápnout)
Taky to někdy ošulím, někdy v týdnu si vypomůžem třeba tím, že koupím hotový noky, v Makru se daj koupit docela slušný a pak už jen něco k nim naplánovat, jdou dobře jak k italský kuchyni, tak třeba k vepřovému guláši., vřele doporučuji.. Veškeré druhy knedlíků vaří manželka, to mám volno, a občas se vystřídáme u hlavního chodu, vaří si svůj repertoár. ale  ménněkrát, víc pracuju já.

Jóo jídlo, to je téma

Tak asi tak, jestli Vás to uspokojí
Naposledy upraveno 23.10.2012 - 13:03Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Matylda
OSVČ
Počet příspěvků: 24
Hlavně pro: Shark
20.10.2012 - 22:29

Sharku, při vaření 8 až 10 jídel denně stojíš u sporáku asi téměř celý den nebo vaříš ve velkých hrncích. To nevím a nezávidím Ti to. Ale rozdíl mezi španělským nebo čínským oproti českému česneku bys poznat mohl. Je to nesrovnatelné!!!!!
Moje vyhlášená "hospodská" česnečka, domácí bramboráky s tvrdým sýrem místo mouky nebo hovězí na česneku z českého česneku? Nechceš někdy ochutnat ten rozdíl? Jsem ochotná uvařit obě varianty. Je to nesrovnatelné!!!!!
Syrovou úpravu česnekem nevolím, středomořskou kuchyni miluji.
V tomhle příspěvku ses trochu sekl.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Brutus
19.10.2012 - 19:04

Já jsem odpůrcem toho sajrajtu dávno před EU, pod tenhle pojem se schová naprosto všechno a lidé vůbec netuší, co mohou zkonzumovat a říkám to jako EU skeptik.
Vidím rád, že to taky chápete správně, je to ochrana zákazníka, který možná vůbec netuší, že máslo to neobsahuje a správně píšete, tahle matoucí praxe se  týká  i dalších potravinářských  "vynálezů".
Klidně do toho nacpou náhražky, protože jakou to má normu? Ať si to prodávaj jak chtějí, třeba za hubičku, ale bez másla v názvu!

Jen uvedu pro přesnost, že třeba másla AB , dále selského másla se zákysem, se to netýká, protože ty skutečně obsahují máslo
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Brutus
Počet příspěvků: 555
Hlavně pro: Všechny
19.10.2012 - 18:27
Já sice nejsem zastáncem EU,ovšem co se týká změn některých názvů potravin tak musím souhlasit.Je jednoduché vyrobit levnou potravinu z náhražek a pojmenovat tento výrobek stejně jako jiný,kvalitní.Je to ke škodě jak zákazníka tak výrobce toho kvalitního produktu.Výrobek,který neobsahuje určité procento mléčného tuku se nemůže jmenovat "máslo" když to prostě máslo není!Nebo špekáček,který má sotva 30%masa rovněž není špekáčkem!Jogurty a sýry,které kolem mléka ani neprošly ať se jmenují jinak!Je pravda,že to má vliv na cenu ale je v tom velký kus ochrany zákazníka.Už si můžeme vybrat jestli si koupíme máslo nebo "roztíratelný tuk",špekáček nebo "opékáček",skutečný rum nebo "tuzemák",čokoládu nebo "sladké pokušení",jogurt nebo "mlsánek" atd.atd.Záleží na chuti a peněžence kazdého z nás a je to tak správné!Možná si nějaký byrokrat namastil kapsu,to je pravda ale mnohem více si kapsu mastí ti,kteří těží z nevědomosti zákazníka a náhražky schovávají za hezké názvy!On ten název totiž dělá hodně.Víc než si myslíme!
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Nobody
19.10.2012 - 13:08

No a já jen dodám něco k tomu čerstvýmu humbuku kolem pomazánkového másla.  To tedy o něco přijdem, že to budou muset přejmenovat. Už jsem před časem o tom tady psal, že použití názvu másla v tomhle nesmyslném spojení je jen zneužívání jména a kvality jiného výrobku, tedy másla. A to budeme tedy oplakávat tohle?
http://ekonomika.idnes.cz/test-pomazankove-maslo-jen-nazev-d4h-/test.aspx?c=A081023_141651_test_fih
TEST: Pomazánkové máslo? Jen název

 

"Někde ve výrobě se zřejmě stala chyba. Kromě pomazánkového másla vyrábíme ještě pomazánku s rostlinnými tuky. Oba výrobky sjíždějí ze stejné linky, mohlo se stát, že se to přehodilo............Paradoxem je, že mlékárna NET Plasy za své pomazánkové máslo před
dvěma lety získala značku kvality Klasa............Technolog mlékárny Miloš Brhel přiznal, že výrobky z rostlinných tuků jsou levnější než pravá pomazánková másla. Odmítá však, že by firma oba výrobky mísila záměrně, aby ušetřila. Test odhalil nejen to, že jsou obaly výrobků nesprávně označeny.

Pepo, já se spletla, že jo???


Tak aby se tohle "nestávalo" a "nepřehazovalo", bude lepší, když si to nazvou jinak a BEZ MÁSLA !!!,
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Nobody
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: ItHaz
19.10.2012 - 10:54

Vždyť to je úplnej nesmysl,  jde jen PR strategii pro nesmyslnou kalkulaci nákladů u česneku vypěstovanýho českým zemědělcem a tak jako i u jiných zemědělských komodit, které nejsou dotované a na česnek, kterej nejde na odbyt. Je třeba tu nesmyslnou cenu podkládat báchorkami o výjimečnosti, která neexistuje. Mimochodem Pohlreich nikdy neupřednosťňoval původ česneku 
Tohle zkoušeli nedávno u pečiva, když zahájili kampaň proti zmraženému pečivu, cílem bylo odradit zákazníky od koupi předpečeného pečiva, záměr byl zvednout ceny těch údajně čestvých gumáků z United Bakeries, tedy od Babiše, minulej týden na to reagoval  Ahold a rozvázal s ním smlouvu a budou kupovat regionální pečivo od malých výrobců
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
ItHaz
Počet příspěvků: 133
Hlavně pro: Všechny
19.10.2012 - 09:52
vždycky mě baví debata na téma český a čínský česnek. Zajímavé, že většina diskutujících se probudila až před pár lety, kdy na světlo pronikla aférka s šokujícím zjištěním, že vlastně už ten český nejíme a jíme jenom zlý špatný čínský česnek. To, že to předtím nikdo neřešil a každý si moc pochutnával na tom českém, nikdo už neřešeí. Ale nyní je to tady samý Pohlreich a odborník na česneky. PRoč jste si je nekupovali předtím a proto je právě čeští zemědělci přestali pěstovat? čecháčství ....
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: vodnik100
18.10.2012 - 20:47

Asi tak
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Strana:   1  2  3  4  5  6
Pro vložení nového příspěvku se musíte přihlásit.