Pivovar Antoš
Počet příspěvků: 5359
Hlavně pro: Maximus a petrpivovar
25.2.2011 - 11:29
zůstaňme prosím, přecejenom, u trochu diplomatičtějšího projevu.
Předpokládám, že Vaše útočnost (zůstávám, jsa ze staré školy, u psaní velkých písmen u oslovení) pramení ze vzájemného nepochopení. Pravdou je, že i mě by docela iritovalo označení mého produktu, jako "hloupého". Na druhou stranu rozumím, že p. Maximus to myslel jako všeobecné označení (nikoliv svíčkové pana petrpivovara), ale bohužel to nešťastně interpretoval. Můj vlastní dojem, je vcelku - co se Vašeho sporu týká - spíše neutrální. Svíčkovou jsem též ochutnal a neměl jsm z ní nikterak negativní dojem, ale pravda, ani nikterak exklusivní. Řekl bych, docela dobré jídlo, přičemž ovšem právě onu hustší omáčku, bych hodnotil spíše jako přednost. Z toho vidíte, pane Maximusi, že hodnotit se dá různě a z různých úhlů pohledu. Váš negativní dojem, bylo by bývalo asi lépe řešit přímo na místě a nikoliv psát o jídle označené restaurace, jako o "hloupém" (jakkoliv chápu, že šlo o všeobecné označení).
Tvorba cen je samozřejmě věcí vedení, jen snad u toho guláše bych se přimlouval za cenu příjemnější (pro návštěvníky) a z hlediska podniku možná i taktičtější - prodám-li více za menší cenu může být zisk i větší, než prodám-li množství malé za cenu vysokou. Ale to, je jenom můj neodborný názor.
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: petrpivovar
25.2.2011 - 11:14
dal jsem si u Vás Flank a byl vyníkající. Jste asi jediní na okrese, neznám jiný podnik, který ho dělá a doufám, že to jihoamerický maso zůstane v nabídce, ve Slaném chybí a bylo by škoda ho vyřadit, psal jste totiž o provizorním jídelním lístku.
Já taky dám přednost jídeláku s přiměřeným počtem jídel, než s katalogem či telefonním seznamem kuřecích plátků pokaždé s něčím rádobyjiným navrch.
Už se chystám to o víkend zopakovat!
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Maximus
25.2.2011 - 11:05
Počet příspěvků: 104
Hlavně pro: Maximus
25.2.2011 - 10:59
Počet příspěvků: 1
Hlavně pro: petrpivovar
25.2.2011 - 10:58
Někdo tu zmiňoval stručnej jídelní lístek. S tím problém nemám, naopak. Lepší než pročítat x stránek. A pokud bude pan kuchař sezónně obměňovat nebo přidávat pár jídel, jedině dobře. Jenom kamarádku vegetariánku bych k Antošovi na jídlo asi nebrala. :-)
Velká spokojenost.
Hlavně pro: Maximus
25.2.2011 - 08:42
Pane maxime:)
Děkuji již za konkrétní osobní připomínky k naší kuchyni. Jsem rád, že jsme se dostali nad rámec plku, který jste zde vypustil a věřte mi, že dohlédnu, aby vše bylo v pořádku.
Promiňte mi také drobné nesrovnalosti v textu ohledně tykání a vykání.Nebuďte takový pes:)))
A zkuste se podepsat:)
S pozdravem Janče
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: petrpivovar
24.2.2011 - 23:21
popsal jste mi to velmi hezky,to se musí nechat.Váš příspěvěk mě ovšem také irituje,protože mě poučujete,jak mám koho oslovovat ve větě a přitom Vy mi jednou tykáte a podruhé vykáte.Vskutku zajímavé.Odvážně tvrdíte,co jsem kdy a kde jedl.Chtěl bych Vás upozornit,že jsem jedl mnohem lepší jídla než vaříte Vy u Antoše.Žádný zázrak to opravdu není,ale opravdu ne.Nazval bych to slánským nadstandartem,ale nevzbudilo to ve mně pocit,abych tam přišel znova a dal si svíčkovou.Důvodem proč tomu tak je,co používáte za suroviny.Z mé strany Vám mohu popřát jedině to,aby Vám to vydrželo co nejdéle vařit z kvalitních surovin.Dalším důvodem je nepochybně umění kuchařů v čele s šéfkuchařem.
Rád bych Vám přiblížil můj termín "hloupá svíčková".Nemůžu si pomoci,ale z Vašeho vyjadřování mám pocit arogance,ale to dokážu pochopit,protože chráníte svojí práci.Já bych udělal to samé.Vysvětlete mi tedy jednu věc.Jak můžu dostat na stůl tak hustou svíčkovou,že to vypadá spíš jako kaše za 125 Kč?Klidně si to maso špikujte třeba špekem z Malajsie,to je mi fuk,ale neumíte zahustit omáčku a to je prostě špatný.Slyšel jsem na svíčkovou hodně referencí,jak je skvělá a byl jsem upřímně rozčarovaný a zklamaný.Poměr kvalita a cena je naprosto nevyvážený.Běžte někdy do Restaurace Zlatý Kapr ve Wilsonově ulici,kde mají na hotovky svíčkovou za necelých myslím 70 Kč.Ochutnejte ji,protože to omáčka je a je nejlepší ve městě.Antošova svíčková má sice mnohem lepší suroviny,ale co se týče omáčky,tak těchto kvalit naprosto nedosahuje.Konzistenci Vaší svíčkové bych přirovnal ke krupicové kaši.
Jinak bych Vám chtěl poděkovat,že jste mi vyložil a poučil mě,jak vaříte.Věřte tomu,že hanit Vaší práci nemám zapotřebí,protože je mi to jedno.Na druhou stranu,když přijdu a dám si jídlo,které mají jiné hospody a to jídlo je nejdražší,tak očekávám,že bude i kvalitativně nejlepší a ne,že dostanu kaši a 4 knedlíky.Tak se pak nemůžete divit,že si dovolím říci svůj názor,protože já jsem byl opravdu nespokojen a nedojedl jsem.Když přijdu k Antošovi,tak si svíčkovou nedám a vyzkouším nějaké Vaše jiné jídlo a doufám,že můj zážitek bude o mnoho lepší.
Vám přeji mnoho úspěchů a hodně spokojených zákazníků
Váš Maximus
Hlavně pro: Maximus
24.2.2011 - 21:27
Milý Maxime.
Jen pro Váš přehled: IV. cenová skupina už byla spolu s bývalým režimem zrušena. Stejně tak v současné době i psaní velkých písmen při oslovování ve větě, takže už vás budu psát s malým:)
Definice "hloupé svíčkové" mně jaksi uniká a přiznám se, že i trochu irituje. Snad mne ale poučíte. Do té doby vám stručně vyložím, jak svíčkovou u Antošů s kolegy vaříme.
Maso používáme výhradně z mladého býka, a to pouze váleček z kýty, který špikujeme "Iberijským špekem" z domácí udírny. Maso se po uvaření ve speciálním zařízení šokově zchladí na 2°C ,a poté se rozporcuje na odpovídající porce, které se samostatně vakuují. Zavakuované maso se pak naprosto neznehodnocené šokově zmrazí na -30°C a uloží v zařízení při -22°C.
Maso se po vaší objednávce „refrešuje“ naprosto sterilně, a to zavakuované v horké lázni, takže se v podstatě udusí ve vlastní šťávě a svojí kvalitou možná předčí naprosto všechna "hotová masa", která si doposud jedl. S omáčkou je to obdobné. A knedlíky? Ty si vyrábíme sami z veky, vajec a petržele. Ještě Ti přijde cena příliš vysoká?
Ohledně provizorního menu máš pravdu, ale to se změní už velmi brzy:) Cena naší "svíčkové" bohužel né.
Suma sumárum si sám udělejte představu o tom, co se sluší a patří. Uvědomuji si ale, že hanit tvrdou práci druhých je jednoduché. Z mého pohledu je to však právě ono to "hloupé".
S pozdravem a přáním hezkého večera
Petr Janče- Šéfkuchař A.P.K.
Počet příspěvků: 5359
Hlavně pro: hrasek
24.2.2011 - 19:20
Takže skutečnost současná je asi ta, že s produkty jste spokojena, ale obsluha zůstává jaksi za vyšší laťkou, kterou nasadila při otevření podniku - je to tak, že?
Ono je potřeba si uvědomit, že název podniku PIVOVARSKÁ KRČMA byl právě zvolen (a to správně) k typu restaurace, která byla otevřena s úmyslem, aby bylo patrné každému návštěvníkovi do čeho jde - totiž, že obsluha v tomto podniku nebude na úrovni Alkronu, Diplomatu či jiných podniků na vysoké společenské úrovni.
Je to normální pivovarská hospoda, kde zatím trvá značně vysoká návštěvnost, která bude určitě tou pravou příčinou občasně se vloudící chybičky přetažené obsluhy. Předpokládat se dá, že vyšší návštěvnost tu vydrží tak čtvrt roku, než se nasytí zvědavost všech Slaňáků i těch ze širšího dostupného okolí. Pak se dá předpokládat, že přes týden bude návštěvnost - možná trochu vyšší - než je ve slánských hospodách obvyklé a pouze víkendy budou více exponovanými dny. Pak, až se vše zajede do vyjetých kolejí a restaurace si získá své "štamgasty", uvidíme na jaké úrovni se usadí.
Ale já, jelikož tam zajdu jen občas na dobré pivo, jsem nadmíru spokojen. Co snad bych cenově zohlednil v jídelníčku - je Pivovarský guláš, to je taková klasika, kterou by si snad dal v Pivovarské krčmě každý, ale za cenu přecejenom trochu příjemnější (tak do 80,-Kč) než za cenu spíše minutkovou - 125,-Kč.
Ale, jak říkám, Pivovarská krčma je to skvělá, s příjemným prostředím a já si ani na obsluhu nemohu naříkat (na jídlo tam zpravidla ovšem nechodím).
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Všechny
24.2.2011 - 13:26
Počet příspěvků: 15
Hlavně pro: čtenář
23.2.2011 - 23:26
Počet příspěvků: 5359
Hlavně pro: hrasek
23.2.2011 - 18:22
Počet příspěvků: 1
Hlavně pro: Všechny
23.2.2011 - 17:44
Počet příspěvků: 5359
Hlavně pro: hrasek
23.2.2011 - 17:36
Jinak musím potvrdit, po několikeré návštěvě Pivovarské krčmy, že pivo je opravdu výtečné, obsluha bez chyby, což je určitě nemalou zásluhou vlivu schopného vedení. To potvrzuje i stále velmi dobrá návštěvnost a podnik se rozjel plnou parou vpřed, vstřc velmi dobré pověsti restaurace na skvělé úrovni.
Počet příspěvků: 15
Hlavně pro: Všechny
23.2.2011 - 14:49
pivo super, jídlo vynikající a dále co obsluha, .....co rychlost obsluhy ted o proti začátku.
Počet příspěvků: 15
Hlavně pro: Všechny
22.2.2011 - 02:15
Dále, byla jsem tam v pátek, plno, ale běhala tak jedna hubená brýlatá, celkem příjemná servírka, nosila pití, ale když jsme si chtěli něco dát odpověděla " vyřídím, a pošlu kolegu" takto to udělala asi desetkrát. Asi to chápu, že každý číšník měl svůj úsek, ale pokud je takto plno a ona zanášela tak to vypadalo dosti blbě. No nepůsobilo to na mne dobře, ale asi se stále přichází na nějaké nedostatky, tak honem vypilovat at jste co nejdříve ta nej restarace, pivnice a hospůka ve Slaném.... strašně Vám fandím a všude jen chvála, co slyším... hrášek
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Maximus
21.2.2011 - 10:00
Opakovaně jsem u Antoše se ujistil o tom, že tenhle produkt, světlej Antoš, je prostě výborný pivo, lepší než Plzeň, a to jak chuťově, tak už z toho důvodu, že to je živej, ničim nepoškozovanej produkt. Žádnej sifon. Uchutnal jsem už mnohá z takové malé produkce, ale žádná se nerovnala té slánské. Lehounce se to pije, hořkost přijde se zpožděním a pravděpodobně je tam vyšší obsah alkoholu, odhaduju kolem 5.3%, pozor může dojít k nárazu !
Jinak bych si dovolil konstatovat, že hanět Staropramen či Krušovice jen proto, že vám nechutnají, je nesmysl. Jsou to piva stejné kvality, Oni ty tanky, velkovýroba a počítače dneska v těch velkejch pivovarech vyráběj v podstatě totéž
Počet příspěvků: 104
Hlavně pro: 1index
20.2.2011 - 17:58
Počet příspěvků: 54
Hlavně pro: hrasek
18.2.2011 - 18:24