Pivovar Antoš
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Maximus
4.10.2011 - 20:06
P.S. zapomněl jsem na tohle:
Heleďte, nepočítejte se mnou do voleb, šktněte si mě, mám příliš mnoho zájmů a nemám na to čas.
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Nobody a Shark
4.10.2011 - 17:43
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Obyvatelka
4.10.2011 - 09:49
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Obyvatelka
4.10.2011 - 00:21
ANO, tyhle milony o lecčems svědčí, například i o tom, že si nepořizují šmejd.
Vám to vadí? Mám dobrý cit, myslím, že ano a tuším proč.
Počet příspěvků: 1479
Hlavně pro: amerlock
3.10.2011 - 15:18
Jestli se vám to nezamlouvá, tak tady o tom nedrbejte!
Počet příspěvků: 51
Hlavně pro: Nobody
3.10.2011 - 08:07
Počet příspěvků: 3
Hlavně pro: všechny
1.10.2011 - 22:16
Počet příspěvků: 21
Hlavně pro: Nobody
1.10.2011 - 03:18
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Porthos
30.9.2011 - 08:39
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Maximus
30.9.2011 - 08:36
To je právě stejnej dotaz jako.... proč zmizela žebra. No protože se objevilo koleno. Mají změny i s ročním obdobím
Počet příspěvků: 20
Hlavně pro: Veronika
30.9.2011 - 07:45
Počet příspěvků: 104
Hlavně pro: restaurace
30.9.2011 - 07:36
Počet příspěvků: 20
Hlavně pro: all
29.9.2011 - 11:59
Dobrý den,
včera jsme byli v restauraci Antoš a musím pochválit jídlo..moc nám chutnalo...jak steak tak svíčková i panenka..trochu pokulhával jelení guláš..za 130,- mohl být opravdu vymazlenější a chutněší....Ale co mě osobně zklamalo, že nepodávájí dětské porce....ani za 70% ceny jídla jako obvykle v jiných restauracích....to si myslím,že je velké mínus..snad se to do budoucna napraví... hezký den
Počet příspěvků: 21
Hlavně pro: Nobody
29.9.2011 - 11:15
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Nobody
29.9.2011 - 10:58
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Maximus
29.9.2011 - 09:12
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: petrpivovar
27.9.2011 - 17:06
mohu zeptat,proč na delší dobu z jídelního lístku vymizela svíčková?Nejsem si jist,ale určitě pár měsíců nazpět nebylo možné si ji u Vás objednat.V dnešních dnech to samozřejmě možné je.Dále bych se chtěl zeptat,proč jste z nabídky vyjmuli ten Váš guláš.
Díky za odpověďi
Hlavně pro: Kulíšek
27.9.2011 - 16:18
Dobrý den.
Dovoluji si reagovat na příspěvek našeho váženého hosta Kulíška, ve kterém upozorňuje na klesající tendenci porcí v pivovaru Antoš.
V naší restauraci jsou gramáže přesně nastaveny a stanoveny v systémových kalkulacích a po celou dobu existence pivovaru se nestalo, že by byla jakákoliv z nich „přiškrcena“ na úkor našich hostů. Systém přípravy mas to zkrátka neumožní. Steaková masa, vepřovou panenku, drůbež, ryby a zvěřinu kalibrujme do přesné gramáže a po předem stanovených porcí s nuancí +- 10g tlakově vakuujeme a následovně chladíme dle norem HACCP. Tyto porce kuchaři při výrobě odebírají a nemůže se stát, aby výstupní gramáž byla jiná, než je stanoveno v kalkulacích. Na to osobně a někdy až možná příliš důrazně dohlížím.
U kachních stehen, jehněčích kolen a vepřových kolen je kalkulována gramáž průměrné kalibrace stanovené od dodavatele. Zde náš podnik vyvíjí na dovozce přísné nároky a v případě, že jsou dodány produkty s nižší gramáží, než je uvedeno v kalkulačním průměru, se okamžitě dodávka vrací a požaduje se dodávka nová a řádná. V praxi to znamená to, že se vám na talíře dostanou spíše větší kusy, než jsou uvedeny v kalkulacích. Ořezávat je rozhodně nebudeme.
U předkrmů typu utopenec nebo talián je kalkulace také stanovena, ale občas se stane, že se výrobce u některých ručně vyráběných produktů dostane pod stanovenou gramáž výrobku. V tomto případě jsou kuchaři povinni vydat dva kusy těchto „podmíráků“, a to i tehdy kdy souhrnná gramáž dosti převyšuje stanovený standart.
Chléb nám je dodáván v gramáži 1000g a je kvartován, takže zde tendence úbytku gramáže také nejsou. Nutno však podotknout, že někdy nakyne více a jindy zas méně.
Přílohy jsou váženy a měřeny pomocí forem, tlačenka vážena, gramáž pivního sýru garantována výrobcem.
Jedinou skulinkou je právě zmiňovaná „bůčkovka“, která se připravuje předem, následovně vakuuje, a poté se přímo z vakuových pytlů dávkuje do keramických kokotek. Gramáž je zde bez okurek kalkulována na 130g, ale při velké fluktuaci v kuchyni dochází ke spíše k přeplňování kokotek a následovné striktní dodržování gramáže při zatížení menším může- a asi zřejmě i tak působí- působit prázdnějším dojmem. Proto bude počínaje dnešním dnem kokotka plněna „bůčkovkou“ AŽ PO… OKRAJ!
Téměř každé naše jídlo je v podstatě originál. V našem menu nenajdete skupiny jídel, jako pro příklad: „Kuřecí prsa s tím, s tímhle, s tamtím a pak se vším dohromady“ Do tohoto konceptu menu by, myslím asi ty striktní gramáže pasovaly, ale my jsme prostě zvolili způsob jiný. Gramáže u stekaů a kolene jsou zavedeny, a to z důvodu objektivity. Komu se alespoň jednou nestalo, že si objednal drahý steak a na talíř dostal spíše steakovou miniaturu. Stejně tak i u kolen.
Nehledejte prosím „sichr“ v nepřítomnosti gramáží v našem jídelním lístku. Určitě za tím není žádná kulišárnaJ
Každopádně bych Vás, Kulíšku, a vůbec všechny naše milé hosty velmi rád poprosil, abyste v případě jakékoliv pochybnosti o dostatečnosti gramáže nebo jakéhokoliv nedostatku upozornili obsluhujícího číšníka a věřím, že vám bude vstřícně odvěceno a náprava bude automaticky a okamžitě sjednána.
S pozdravem a přáním hezkého dne…třeba u nás v pivovaru
Petr Janče- šéfkuchař