Obsah  >>  Kultura, volný čas a sport  >>  Zakázat KOMUNISTY
Strana:   1  ...  7  8  9  10  11  ...  52

Zakázat KOMUNISTY

Učedník
Anonymní uživatel
Hlavně pro: všechny
26.10.2005 - 00:44
V novinách se píše ledacos, někdy to může být i nepravda, ale když tolik zdejších diskutérů si oblíbilo nadávat komunistům a slibovat jim i oprátky, jako na zavolanou vyšel článek o fašismu, který jako by byl stejnými diskutéry tolerován. Stačí si přečíst pro výstrahu aspoň závěr dnešního článku:
...Kdo žije v domnění, že fašismus je mrtvý, buď se mýlí, nebo ho prostě pomáhá křísit. Jeho stoupenci zvedají hlavu v Pobaltí, na Ukrajině i v Maďarsku, Rumunsku, SR, SRN, Rakousku a koneckonců i u nás. ...
Ti starší zažili mnohé hrůzy za německé okupace, ty se svou brutalitou s jinými hrůzami srovnat nedají. Také si myslíte, že se vzkříšeným fašistům má udělovat generální pardon? Odpověď každému prozradí, zač jeho obhájce stojí.

Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
PAV
Anonymní uživatel
Hlavně pro: Shark
25.10.2005 - 19:23
"učedník" zcela jistě správný význam pochopil.Ale zatím si neuvědomil, že na některé výlevy na DF je luxus reagovat.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Anonymní uživatel
Hlavně pro: šídlo a nekomunistic
25.10.2005 - 19:22
zde je zdůvodnění ceny a tiráž:

Kniha česko-amerického spisovatele a scenáristy Jana Nováka Zatím dobrý s podtitulem "Mašínovi a největší příběh studené války", kterou přeložila Petra Žallmanová a vydalo brněnské nakladatelství Petrov, je románem-dokumentem, v němž autor spojil fabulační umění se smyslem pro dění skutečnosti. Novákovo vrstevnaté a dynamické vyprávění o osudech bratří Mašínů a jejich blízkých je ale více beletrií, neboť portréty členů rodiny jsou zakomponovány do fresky protitotalitních aktivit a na pozadí reálného politického kontextu tak mistrně, že próza snese srovnání s velkými světovými romány 20. století.
Pro návrh na ocenění Literou za nakladatelský počin je dále určující, že román je koncipován jako klíč k pochopení zločinů komunistického režimu a nakladatelství jeho vydáním projevilo též porozumění politické kauze, která se stala předobrazem děje. Ač byla próza původně napsaná v angličtině a zamýšlená pro nezasvěcené čtenáře, porota ocenila rovněž exkluzivnost autorské reflexe, která domácí poměry pojímá z vědomého odstupu a současně uplatňuje osobní znalost konkrétních historických a společenských souvislostí
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Anonymní uživatel
Hlavně pro: šídlo a nekomunistic
25.10.2005 - 19:16
příběh rodiny Mašínů je opravdu fascinující

otec, plukovník Mašín, zástupce velitele pražské posádky, se odmítl podvolit německé kapitulaci 15.3.1939, český velitelský sbor ho musel spoutat a vyvést z kasáren, Mašín v ten samý den odešel do ilegality a jeho rodina a děti ho již nikdy neviděli.
Pak byl znám jako člen pražské ilegální skupiny
Tři Králové, kterou Gestapo po létech dopadlo

tento nejznámnější poválečný hrdina protinacistického odboje vychoval své syny tvrdě v duchu vojenské cti a vlastenectví

bratři již na sklonku války po smrti otce prováděli diverzní činnost na železnici proti okupantům

až do roku 1948 byla rodina vnímána jako slavní potomci slavného otce

pak přišly komunistické čistky a veškerý nekomunistický odboj byl trnem oku vládnoucím komunistům

komunisté postupně naprosto bezdůvodně zabavili rodinný dům Mašínů v Poděbradech, matku uvrhli komunisté do vězení bez udání důvodu,těžce nemocnou rakovinou
Komunisté se k nim chovali tak, jako k příslušníkům zahraničního odboje.
Vězení, internace , popravy.
Poté co popravili otcova přítele gen. Kuttelvašra, bylo mladým Mašínům jasné, co jsou komunisté zač.

Bratři reagovali tak , jak byli vychováni.
Bojem proti těm, kteří trápili matku a celou rodinu kriminalizovali a udělali z nich štvance.

Chtěli shromáždit zbraně a vyvolat povstání proti komunistům.
Útěk celé skupiny přes východní zonu do západního sektoru už byl jen reakcí na stahující se smyčku.

Toho hodného úředníka, který jen plnil svoje úkoly zabili v potyčce, vzápětí poté, co ho vyzvali, aby odevzdal zbraň a on prohlásil, že žádnou nemá a pak ji na ně v autě vytáhl a chtěl ji použít. Mašínové zbrań neměli a v potyčce ho zastřelili jeho vlastní zbraní.

doporučuji knihu s cenou Magnesia litera roku 2005
http://www.magnesia-litera.cz/index_in.php?mm=1&sm=1

Kniha roku 2005:
Jan Novák: Zatím dobrý, vydalo nakladatelství
Petrov, 800 stran
čte se to jedním dechem

pan Bartoníček mne překvapil
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Anonymní uživatel
Hlavně pro: Učedník
25.10.2005 - 18:30
ale to pěkné, že jsi učedníku "našel slovník"
to bylo ale překvapení, že

výčet významů je sáhodlouhý a platí, že je třeba znát kontext, v jakém je slovo použito

znáš literární postavičku zvanou Tom Shark?
to asi na tebe bude mnoho, to je " vážná" literatura v paperbacku

znám horší nicky:
Gottwald, Grebeníček

zapomněl jsi studente nahodit nějaká fakta o mém rasismu
jdeš jen po povrchu věcí a podstatu pomíjiš

Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
ANTIKOMUNISTA
Anonymní uživatel
Hlavně pro: všechny
25.10.2005 - 08:33
přátelé včera jsem se dobře pobavil, jestli se nemýlím komouši měli včera odpoledne sraz na náměstí.
Šel jsem okolo a musel jsem se smát, mno vlastně spíše to bylo k pláči. Cca 40 zasloužilých důchodců + pár mladších jedinců / tak 5 / za doprovodu jakéhosi podivného starého hudebníka na klávesy. Recitovali básně, vyvolávali prázdná hesla.

Dobrá zpráva vydím to tak, že do 10ti let vymřou.

Příště se smát nebudu zavolám na ně policii že propagují stranu omezující lidská práva a svobody. A budu se dožadovat prošetření!!!
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
nekomunista
Anonymní uživatel
Hlavně pro: šídlo
25.10.2005 - 01:44
Pročpak soudruhům vadilo, když chtěl někdo odejít z toho jejich ráje??????? Nehledě na to, že celá řada těch tzv. narušitelů byla zastřelena až po překročení hranice na území SRN, nebo Rakouska a poté si pro ně soudruzi došli. To mělo oporu v zákoně??? Těžko. To je proti všem mezinárodním úmluvám. Kdyby ti kurvy nezakazovaly občanům, aby mohli svobodně vycestovat, tak jak je to normální v civilizovaných zemích, nikdy by nikdo nemusel zelenou hranici překročit a nikdy by nikdo nikoho nezastřelil. Srovnej si to v tom svym bolševickym mozečku. Čím víc tady meleš ty svý bláboly, tím víc dokazuješ jaký je komunismus sfinstvo.
Laskavě tady napiš důvod, proč komunisti republiku zadrátovali, aby nikdo, kdo neni dostatečně prokádrovanej, nemohl opustit republiku. A vysvětli to především těm, co "vládu lidu" nezažili. Aby jste tady nemohli říkat, jak se dneska na školách vyučuje zkreslená historie.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
šídlo
Anonymní uživatel
Hlavně pro: nekom. noviny
24.10.2005 - 23:27
Nedávno se vynořila informace, že budou stíháni bývalí příslušníci PS (pohraniční stráže). Ti tam sloužili na základě platného zákona a pokud po někom museli vystřelit, mělo to v zákoně oporu, šlo o porušení vstupu do zakázaného pásma a o tom všichni narušitelé věděli, počítali s možností být nejen zadržen, ale pokud neuposlechnout a budou se bránit, že mohou být i zastřeleni. Při ostraze hranic mnoho pohraničníků padlo střrelbou takových narušitelů. Protože neplatí retroaktivita zákonů, nesmějí být souzeni ani dnes. Úplně něco jiného je případ Mašínů, byli to sprostí vrazi - zavraždili prostého úředníka, otce rodiny, který jen plnil literu předpisu v zaměstnání a chovali se zavrženíhodně i v dalším - jsou o tom řádné soudní doklady. Na ty platí tehdejší zákon i dnes a proto nesmějí ujít trestu. Kdo je chce chránit, není lepší než oni. Není to jen názor můj, ale stejně se takové případy řeší ve všech zemích. Chcete-li, můžete to přednést v radě Evropy, pochodíte tam stejně.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Učedník
Anonymní uživatel
Hlavně pro: Shark
24.10.2005 - 23:07
Našel jsem slovník:
http://slovnik.seznam.cz/search.py?wd=shark&lg2=en_cz
v tom slovníku je u sloíva "shark" mnoho významů: "žralok, podvodník, lump, lichvář, grázl" ... tak ty to vlastně víš a hlásíš se k tomu, už není co dodat, jen že konáš to, co sis dal do jména. Takoví jsou všichni antikomunisti?, patrně ano, jestli se chlubí jako ty.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
občan
Anonymní uživatel
Hlavně pro: ďArtagnan
24.10.2005 - 22:49
Ty nejsi antikomunista, ale ubohej blbec!
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
anonym
Anonymní uživatel
Hlavně pro: nekomunistické novin
24.10.2005 - 22:47
PAKA...
kdyby dělali radši něco užitečnýho...
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
nekomunistické noviny
Anonymní uživatel
Hlavně pro: všechny
24.10.2005 - 20:17
Hora sv. Kateřiny 22. října 2005 – Pětičlenná skupinka českých občanů se večer 21. října vydala z Hory sv. Kateřiny v Krušných horách na cestu do Berlína. Budou se pohybovat ve dne i v noci a především pěšky, spát budou mimo lidská obydlí. Do Berlína by měli dorazit 31. října. „Půjdeme ve stopách protikomunistické odbojové skupiny bratří Mašínů, která se na začátku 50. let minulého století jako jedna z mála rozhodla aktivně vystoupit proti totalitnímu režimu a v říjnu 1953 se dokázala probít do tehdejšího Západního Berlína navzdory obrovské přesile jednotek VOPO (Volkspolizei) a Rudé armády. Naším putováním chceme české veřejnosti připomenout, že za celých patnáct let nebyla nová demokracie schopna tyto hrdiny ocenit ani státním vyznamenáním, ani uznáním“, říká Ondřej Karas, člen pětice putující pod názvem „Po stopách Mašínů 2005“.

Kdo a proč jde „Po stopách Mašínů 2005“

„Naše aktivita je vyjádřením našeho občanského postoje a nechceme se při ní spojovat s žádnými politiky. Naším cílem je znovu příběh skupiny bratrů Mašínových připomenout české veřejnosti a vyvolat alespoň diskusi, ačkoli před ní tolik lidí vytrvale strká hlavu do písku“, říká Ondřej Karas.

„Dokud se nenaučíme vážit si nejen obětí, ale i bojovníků, nikdy se s komunistickou minulostí nedokážeme vyrovnat,“ uzavírá Jan Skřivánek, další člen skupiny „Po stopách Mašínů 2005“.


Na cestu do Berlína se vydali lidé různého věku i povolání:
- Ondřej Karas (33), pracovník Českého centra v Berlíně
- Pavel Bartoníček (41), místostarosta města Slaný
- Jan Skřivánek (28), novinář, kunsthistorik
- Martin Maděra (41), projektant
- Michal Karas (25), student Evangelické teologické fakulty v Praze; ve městě Uckro ho vystřídá Pavel Novák (38), který působí v oboru komunikace


Všichni členové skupiny „Po stopách Mašínů 2005“ mají společnou jednu věc – postupem času se seznámili s příběhem někdejší skupiny bratří Mašínů (ať již z knih Jana Němečka, Oty Rambouska, Jana Nováka či jiných zdrojů). Statečnost a odvaha členů tehdejší skupiny je natolik oslovila, že se rozhodli pochodem blížícím se někdejší realitě poukázat na morální dluh, který podle nich dnešní společnost vůči Mašínům a jejich druhům má a dosud jej nevyrovnala.


více
http://pes.eunet.cz/clanky/2005/10/46710_0_0_0.html
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Anonymní uživatel
Hlavně pro: nekomunista
24.10.2005 - 17:05
souhlas
za národním cítěním je skryta stará bolševická
praktika

zisk
a komu patří

ještě než padl komunismus, v 80. letech, napsal Brzezinski prozíravě, že velká část komunistů se transformuje do pózy nacionalistů a různých odrůd národovectví

to snad bylo vidění
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
nekomunista
Anonymní uživatel
Hlavně pro: Z novin
24.10.2005 - 13:50
Po tom co si napsal, je tak položená otázka hloupá. Asi nechápeš, co je národní cítění. Mě je úplně jedno, komu patří noviny, nebo průmysl. Dokud ty noviny budou psány česky, českými redaktory a dokud v nich budou především informace z Čech a Moravy (tedy pokud se nejedná o významnou událost v zahraničí), tak ať si je vlastní třeba Tataři. Totéž se týká průmyslu. Je mi jedno kdo je mým zaměstnavatelem. Když dodržuje neše zákony, naše normy a dává mzdu. On ale především musel investovat. Takže si snad se ziskem smí dělat co se mu zlíbí. Národní cítění mám velké. Počínaje českou hudbou, českými filmy a konče třeba hrdostí z našich památek.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Z novin
Anonymní uživatel
Hlavně pro: všem
24.10.2005 - 13:30
Války spory nevyřeší - úryvek

...ekonomická globalizace vytváří i podmínky pro cílevědomě uskutečňovanou germanizaci a amerikanizaci života v naší zemi, neboť velká část obchodních společností, ovládajících průmysl a obchod, je v rukou německých vlastníků a také velká většina tisku patří německým či rakouským nadnárodním společnostem. Lidem bez národního cítění je lhostejné, kdo ve skutečnosti řídí politický i ekonomický a sociální vývoj, kam se přesouvají zisky vytvořené prací českých zaměstnanců....

Kam patříš ty? Máš národní cítění?
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Učedník
Anonymní uživatel
Hlavně pro: dArtagnan
24.10.2005 - 13:19
Jak vidíš, učím se mluvnici a tam jsem našel, že se nepíše "aby jsi se .../nebo jsi si", nýbrž "aby ses .. (nebo sis)". A pak někdo řekne, že všichni vystudovaní Češi znají gramatiku. Ono je takových jako ty moc a měli by jít do sebe, než začnou kritizovat.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Učedník
Anonymní uživatel
Hlavně pro: pravici
24.10.2005 - 12:42
Právě jsem četl v novinách o konání fóra v Praze. Co to je ? :_
Co jsou sociální fóra?

Podle koordinátorů Iniciativy za sociální fóra představuje tato koalice aktivistů a organizací úsilí o spolupráci dosud roztříštěných aktivit a kampaní souvisejících s boji za sociální spravedlnost ve světovém měřítku, proti neoliberální globalizaci, nadvládě nadnárodních korporací, finančních skupin a velmocí a proti válce prostřednictvím vytvoření sociálních fór ve všech regionech v nejbližších letech. Startovní čarou byla Světová sociální fóra, v roce 2000 a 2001 v brazilském Porto Allegre, která se konala jako alternativa k setkání bossů finančních a průmyslových korporací a ekonomických expertů k Světovému ekonomickému fóru v Davosu. Pod patronací brazilské Strany pracujících PT se na něm sešli zástupci celé škály sociálních hnutí z celého světa, od ekologických aktivistů, přes hnutí bezzemků a rolníků ze zemí Třetího světa, přes odbory po levicové politické strany a různé skupiny radikální mládeže. Z Porto Allegre také vzešla iniciativa uspořádat kontinentální sociální fóra. První Evropské sociální fórum se konalo v italské Florencii v roce 2002 a přitáhlo na 60 tisíc aktivistů sociálních hnutí z celé Evropy. Druhé se uskutečnilo o rok později v 2003 v Paříži a zúčastnilo se jej 50 tisíc delegátů. Dosud poslední se konalo vloni na podzim v Londýně.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
občan1
Anonymní uživatel
Hlavně pro: tobě
24.10.2005 - 12:39
Omlouvám se za překlep, pochopitelně tam měl být rok 1965, ale jinak je to pravda na 100 procent.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Anonymní uživatel
Hlavně pro: Učedník
24.10.2005 - 00:52
ještě učedníku malý dotaz:

co prosím znamená toto:
"Shark" - to je prý špice

děkuji
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Anonymní uživatel
Hlavně pro: Občan1
24.10.2005 - 00:49
paneláky v Žižkovce se nestavěly v roce 1956
začíná mi to připomínat sdělení také občana o prodeji Š 1000MB
když už, tak o 10 let později
to pro začátek
bydlení 1+1 lze těžko charakterizovat jako byt pro rodinu
ve svém posledním sdělení jsem jasně formuloval, čím jsme údajně levné bydlení zaplatili

někomu to ovšem jednou nestačí



Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Strana:   1  ...  7  8  9  10  11  ...  52
Pro vložení nového příspěvku se musíte přihlásit.