Pivovar Antoš
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: osoba stižená kulehryzem
21.6.2011 - 20:29
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Čtenář
20.6.2011 - 00:01
Nekouření ekonomiku nepoškodí, v Itálii, kde je kouření zakázáno asi 5 let, klesl za tu dobu počet infarktů myokardu o 20% a tamní lékařská veřejnost to připisuje tomuto faktu. Vyčíslit se to ani nedá. že by poklesl prodej tabákových výrobků je iluzorní představa, ti to doženou.
Krom toho stoupla návštěvnost restaurací, protože tam chodí nekuřáci, kterým ten smrad vadil , takže ani restauratéři nepřicházejí k úhoně. A kuřáci chodí. kouřit ven z restaurace, z toho mimojiné vyplývá jak pasivní kouření ohrožuje nekuřáky. Někde mají plynový komory, to jsou vyčleněný prostory pro kuřáky v objektu, nesmí to ale rušit smradem hlavní prostory restaurací.
P.S. Zapomněl jsem, pšenka je opravdu super, kdo se vyrovná s tím, že tahle piva jinak chutnaj, musí s ní být nadšen, ten sládek je opravdu mistr svýho oboru, ochutnal jsem už v minulosti některý německý, ta slánská je fakt výborný pivo !
Počet příspěvků: 5417
Hlavně pro: Shark
19.6.2011 - 23:41
Že nejsme takovou pivní velmocí, jako třeba Belgie, mě zas tolik netrápí - jen aby ekonomika, jako taková, nedostala palec dolů o což se odbory tolik snaží.
V pivovaru jsem už také ochutnal "Slánskou pšenku" a musím říci, že - jak jsem se toho obával - jsem jí nadšen. Fakt dobré, osvěžující pivo a pivovaru Antoš připisuji další velké PLUS.
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Čtenář
19.6.2011 - 22:26
krom kulturních památek, za zmínku v Antwerpách stojí zejména historická budova hlavního nádraží, dominanta, asi nejkrásnější a po technické stránce nejzajímavější nádraží v Evropě, nástupiště v této budově jsou vybudovány poschoďovitě NAD SEBOU, cestující se pohybují uprostřed auly po pohyblivých schodech jak ve velkým obchoďáku a po obou stranách mají na každé straně 2 nástupiště ve 4 patrech.
Úžasná záležitost.
Belgie je jednoznačně pivní velmoc a odpovídá tomu jak chování domácích obyvatel, tak turistů. Domácí si mohou vybrat z nabídky stovek piv, navštívil jsem mimojiné i podnik s názvem Bier Central, u nás by se napsalo pivnice, ale ten pojem nevyjadřuje správně komfortem a pohodou správně hostovo vnímání nabídky služeb. Jednak se samozřejmě nikde nekouří a nevidět ani opilce, i když jsme odcházeli před půlnocí. Na každém stole je k dispozici "pivní lístek", v případě tohoto podniku se jedná o knihu A4 asi o 50 stranách, kde jsou popsány detailně všechny piva, jejich výrobci, způsob výroby ( zda se jedná o světlé, tmavé, lambik) a podobně jako u vína charakteristika každého piva, jeho chuťové vlastnosti.
Konkrétně 20 piv čepovaných, 300 druhů lahvových. A pije se opravdu všechno, včetně těch ovocných.
Já jsem ochutnával zejména ty neznámé produkty, dal jsem si lambické pivo, to bylo jedno z točených, takže žádané , je to pivo s příchtí meruňky a lehce nakyslé, podávaný v keramickym hrnečku, pak jsme ochtnali Kriek, to je s třešňovou příchutí, pak s Kriek jahodovou. Měl jsem taky tmavou klasiku Leffe, všechno točili. Obvykle se i těchto speciálů pijí 0.25 -3 deci. Zejména dámská účast si pochvalovala třešňový Kriek s tím, že ač piva jinak nepije, tak ten Kriek je moc příjemný a osvěžující a přivítala by tenhle produkt u nás. Zaregistroval jsem, že díky této široké nabídce, téměř všechny ženy v restauracích pijí nějaká piva.Samozřejmě jsem už jinde měl klasiku typu pilsner, u nich se to jmenuje například Maes.
Navštívil jsem také v Bruselu obchod věnovaný všemu kolem piva. Sklo všech prodávaných značek, doplňky, kuchyňský potřeby,tácky, dárkové kazety a samozřejmě piva, je to poblíž náměstí.
700 druhů lahvových piv a obchod narvanej Japoncema, kteří nevěděli, kam dřív skočit. V Bruselu jsem ochutnal polotmavej točenej Grimbergen, ten přes obrovskou nabídku v Antwerpách netočili, v Bruselu ano.
Máme se dost co učit a a již poněkolikáte jsem se přesvědčil, jak kouření poškozuje česká restaurační prostředí, zatímco už skoro celá Evropa v restauracích voní, u nás je smrad a smrad !!!
Počet příspěvků: 5417
Hlavně pro: Shark
17.6.2011 - 00:40
díky za názor o Němcích a Belgičanech i ostatních, komu chutnají různě ochucená piva. Mě to také nikterak neoslovuje a řekl bych, že kromě Vámi zmiňovaném lokálpatriotizmu, je to také o tom "gustu".
O tzv. českých pivařích "odbornících" vím také své - jednoho jsem dokonce nachytal na vychlazené nealkoholické pivo, když jsem vyměnil etiketu za Louny 12°. Nic nepoznal a na dotaz, jak mu chutná, odpověděl - "každá dvanáctka je dobrá"! S tím se dá nakonec souhlasit, pokud jde opravdu o dvanáctku.
Horší je fakt, že i "Plzeňské pivo" je bohužel vyráběno i v Maďarsku, ale i v Polsku - a pak se divíme, že ta Plzeň je třeba nějaká divná - když je všeobecně známo, že při zachování tradiční chuti piva záleží především na vodě (z toho Balatonu to nebude asi to pravé).
Tak zdravím a těším se na Váš průzkum v těch Antwerpách.
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Brutus
16.6.2011 - 22:16
Je to těsto z mlíka vajec a mouky, vonkoncom blízký knedlíku, ale upečený v troubě, ten náš pohled na to je stejněj jako Brita na knedlík, tedy jen zvyk. To je ještě hodně konvenční jídlo, těsto.
Já myslím, že jsou horší varianty jak smaženej červ, ten bychom v nouzi asi dali, ale takový "maso tří vypísknutí" tedy právě nazozený bílý myši s ostrou omáčkou, ty by byly určitě horší. Akorát si nepamatuju přesně, jak jsou ta vypísknutí, poprve když ji uchopíte do ruky, podruhý kdyžn ji vložíte do úst a to třetí nevím, asi když se polyká. To bych asi už pištěl taky. Taky se o Číňanech říká, že sežerou všechno, co má čtyři nohy, s výjimkou židle. Mám pochybnosti i vo tý židli.Vůbec si nejsem jsit, co bych dělal, kdyby mi přinesli hada, mám z nich fobii, asi bych skončil na psychiatrii. No vidíte, a oni to jedi, co jedi, oni tím hostěj významný návštěvy. Asi bych s tímhle tématem na noc měl skončit, ne?
Počet příspěvků: 555
Hlavně pro: Všechny
16.6.2011 - 20:56
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Čtenář
16.6.2011 - 15:54
Líbí se mi na nich, tedy zejména těch Němcícha Belgičanech, že tam pijou hodně piva "od komína", takovej ten lokál patriotismus.
A nějak mi nejde dohromady jedna věc. Furt tady slýcham, jak ti čeští pivaři pijen "jen" tu jejich Plzeň ( tedy tu piju v hospodě taky, protože má jen 4,4% alkoholu a nemám rád vysokej obsah), nebo "jen" ty jejich Krušovice, ale když se pak dívám, co ti chlapi kupujou v Kauflandu, tak jen zírám. To by tedy Němec fakt nevzal do huby,neudělali by to z principiálních důvodů. Problém spočívá v tom, že ti čeští znalci asi nevědí, co vlastně kupují a odkud to pochází. Bráník ve 2l PET, Zlatopramen ve 2l PET a všechny tyhle další, to jsou maďarský piva a piva z Hurbanova. Jako když slyším ty řeči po hospodách...:" slovenský pivo, to bych nikdy nevzal do huby, takový **píp** nepiju". Takže buď tu vůbec nemáme znalce, nebo je faktem, že mnoho piv v Evropě je dobrých.
A vidíte, národ znalců piva způsobil, že Maďarsku roste rekordně export jejich piv do Čech a slovenští výrobci skákaj radostí, zatímco by pod značkou Hurbanovo neprodali ani flašku, tady se chytá akorát Zlatej bažant. Čehúni se mohou u regálů o jejich Zlatopramen poprat a všechny velký český pivovary hlásí poklesy výroby a nárůst importu. A co je ještě zarážející, že se tady prodává čím dál víc polskýho piva, tedy toho, co má být údajně pivo.
Shodou okolností letím v pátek do Antwerp, tak dám vědět, jak to pijou ...-::)
Počet příspěvků: 5417
Hlavně pro: osoba stižená kulehryzem
16.6.2011 - 12:15
Demokracie a svoboda začíná právem říci jakýkoliv názor na základě pravdivých údajů, a končí dehonestací protivníka na základě údajů právě opačných - no, a tady začíná a končí i tolerance vážený pane!
16.6.2011 - 09:21
Počet příspěvků: 5417
Hlavně pro: Shark
15.6.2011 - 21:04
Mám ještě jednu poznámku k německému pití piva - pokud je pivo, jako ovocné vyrobeno - nechť si ho dají ti co na to mají chuť, ale považuji za barbarství do hořké Plzně a podobných piv nalévat z malých lahviček různé ovocné příchutě, což jsem u Němců již párkrát zahlédl. A takových piv vypili třeba šest či více - takže podle mě je zajímalo také dost množství, ale bohužel kvantum kvalitního piva zničili minimem, třeba i kvalitní, ovocné příchutě. Ale upravovali si to sobě, tak se mohu jenom vrátit k onomu pořekadlu - "Proti gustu žádnej dišputát".
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: osoba stižená kulehryzem
15.6.2011 - 20:03
Je to tím, že nemaj takhle zúžený myšlení a teprve tam se dá konstatovat, že jsou znalci, protože tam maj i piva plzeňského typu a desítky dalších. V jakýmkoli londýnskym pubu dostanete 10 druhů točených piv, taky Ale jako v pivovaru, ten slánskej pivovar se takovýmu výběru velmi přibližuje, a je to jeden z důvodů, proč ten podnik kvalitou a nabídkou přesahuje region ! Nobody má recht a ten citron je na dochcení kyselosti, můžete si přidat a nemusíte. Také si ji můžete objednat bez citronu. Mexický piva se taky pijou před citron a je to velmi osvěžující pití. Pokud ovšem nejste ten, koho zajímá víc množství...
15.6.2011 - 18:29
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: hospodský povaleč
15.6.2011 - 14:41
15.6.2011 - 13:49
Počet příspěvků: 203
Hlavně pro: Maximus
1.6.2011 - 11:48
slevová pivní akce pro pondělí a úterý včera (31.května) skončila. Byl to pro nás takový "průzkum", jak velký vliv má cena na množství vypitého piva v našem pivovaru v jednotlivé dny v týdnu.
Oproti různým představám, že lidé dávají přednost ceně, je realita jiná. Naši zákazníci neupřednostňovali dny se slevou oproti jiným dnům v týdnu.
Dnes, 1.června, startuje naše letní menu s vůní léta, které se mně osobně moc líbí a doufám, že se zalíbí i našim návštěvníkům. Menu naleznete i na našem webu http://www.pivovarantos.cz/
Dnes běží rovněž nezávisle akce společnosti PTW s.r.o (http://www.crazy-jap.cz/) na serveru http://amplion.centrum.cz/ , kde k voucheru na let letadlem v průběhu platnosti našeho letního menu obdržíte náš kupón na slevu 10%.
Jiří Hůla - jednatel společnosti
Pivovar Antoš
Počet příspěvků: 5417
Hlavně pro: Meggie
28.5.2011 - 23:59
Nutno však přiznat, že o cenu mnohým jde a půjde. Ti pak vyhledají spíše Mušketýra 11° za 19,-Kč nebo Kozla za 22,-Kč, případně 10°piva za 15,- či 17,-Kč, kterážto piva jsou ve Slaném také k mání. To je samozřejmě na vůli kažého jednotlivce.
Já upřednostňuji dobrá -Antošovská piva -. Ale Prazdroj si dám také, ba i jiná piva, jsou-li dobrá.
Počet příspěvků: 2
Hlavně pro: Čtenář
28.5.2011 - 22:39
Počet příspěvků: 5417
Hlavně pro: Maximus
28.5.2011 - 16:33
Chcete-li tedy světlý Antošův ležák za 24,-Kč máte možnost na něj zajít v pondělí a v úterý - jak je oznámeno. V ostatních dnech si ho holt dáte za 28,-Kč. Můžete se i uraženě rozhodnout dávat si Krušovice u Rybiček - nyní již za stálou cenu 26,-Kč každý den.
Je to jen a jen na vůli jednoho-každého.