Obsah  >>  Kultura, volný čas a sport  >>  Pivovar Antoš
Strana:   1  ...  10  11  12  13  14  15

Pivovar Antoš

Čtenáři
Počet příspěvků: 2734
Hlavně pro: Maximus
18.2.2011 - 14:06

Konstatujete stávající stav velmi správně - já neřeším důvody proč tomu tak je - zkrátka to tak je a slánské pivo mě zatím nezklamalo.
Psát o nějakém pivě, že jsou to patoky, je docela neslušné a zavádějící, zcela zřejmě za účelem vychválit to SVÉ a pohanět ta piva konkurenční a to se nezlobte, to není nezaujatá diskuse. Plzeň je zcela určitě stále světová značka a pivo je to znamenité, ale přesto se mi už mnohokrát stalo, že kvalita té tradici neodpovídala (nebylo evidentně vyrobeno v Plzni a jak známo u piva velmi záleží na zdroji vody).
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
hrasek
Počet příspěvků: 15
Hlavně pro: Všechny
18.2.2011 - 13:40
je hrozně fajn jak zde řešíte plzeň a další piva, založte si na to svoji místnost s názvem jaké pivo je nej....., odbočili jste od tématu, založila jsem tuto doskuzi pod jiným účelem aby zde lidé psali své názory na zdejší pivovar protože zde nic jiného není....
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Maximus
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Čtenář
18.2.2011 - 11:32

Slánské pivo je neměnné jenom proto,že vaří omezené množství,tak si toho mohou dovolit mnohem více než velkopivovary
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Maximus
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Shark
18.2.2011 - 11:23

Určitě je tady spousta pravdy ve Vašem příspěvku.Podle mě plivání na Plzeň nebylo a není zcela na místě.Pořád je to jedno z nejlepších piv na světě.O kvalitě Staropramenu či Krušovic není potřeba diskutovat,protože jsou to šílený patoky,co se nedají pořádně pít
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Čtenáři
Počet příspěvků: 2734
Hlavně pro: Shark
18.2.2011 - 00:42

No, mám za to, že čepování pomocí kompresoru neodpovídá dnes již normě EU - na což bych třeba ... z vysoka, ale faktem je, že mám osobní zkušenost s tím Biogenem a ta je fakt velmi dobrá - ten by rozhodně nic ne...pokazil ani rodině Kolarikových. Možná, kdyby zkusili, rádi by měnili - bude to spíš asi dlohodobá zkušenost a přehnané konzervativní lpění na ni.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 2823
Hlavně pro: Čtenář
17.2.2011 - 18:43

Jednu zajímavost k tomu kompresoru.

Ono to s tím kompresorem je bůhvíjak. Trochu výslednice úřednický administrativy, lobinku a bůhvíještě čeho.  Kompresor není zakázaný, existují kompresory pro potravinářské účely,  nevýhodou je oxidace piva tam ,kde pivo leží dlouho v sudu, takže u malých výtočí.
Vysloveně kazit se mohlo pivo nepasterovaný anebo kontaminovat jen tehdy, když nebyly v pořádku filtry a táhlo to odněkud z ulice.  Dneska s HEPA filtrama to je sranda.. Ve vídeňském Prátru ( kultury a oddechu jak pravil Jára Cimrman) byla česká restaurace, tedy ještě je, jak jsem zjistil, která točí Budvar.  V Rakousku je kompresor  zakázanej, ( byl, jak je to dnes, nevím) ale majitelé , rodina pana Kolarika, raději platili pravidelně pokuty od orgánů dohledu, než by to pivo z k u r v  i l i ( jak to komentovali)  nějakým stlačeným plynem. Nevím,  jestli ještě platěj pokuty, ale stále fungujou
http://www.schweizerhaus.at/1024/index.html
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Shark
Počet příspěvků: 2823
Hlavně pro: Maximus
17.2.2011 - 17:20

Zajímavá debata nad současnou produkcí.
Je to skutečně tak, že Plzeň je v dnešní podobě nejslabší takzvaná 12-ka, obsah alkoholu 4,4 %odpovídá, když to řeknu slušně - light dvanáctkám, je to z hlediska obsahu alkoholu jedenáctka a to ještě okradená.  Ale o to nejde,  ten nízký obsah může někomu vyhovovat, někomu vadit. Mě to třeba nevadí, nemám rád pva s vysokým obsahem alkoholu, pitelnost to rozhodně nezlepšuje.
Skutečnost je taková, že po změně technologie v 90. letech se nejen snížil obsah alkoholu, ale i velmi výrazně chuťové vlastnosti tohoto piva, původně bylo tmavší a mělo lehce karamelovou chuť, pro kterou bylo nezaměnitelné.
Dnes je Plzeň totéž co Bud, Budweiser, Heineken a další další a další piva, prostě takovej univerzál, říká se tomu europivo, je to  typickém produkt velkovýroby, kde je důležité, kolik milionů hektolitrů za rok prodají.

Značky, které uvádíte,nikoho  nenadchnou, ale zároveň neurazí, jsou to prostě dobrá piva, nebo
velmi dobrá piva, takových je dnes hafo. Svijany používají chemický stabilizátor pěny a to je v rozporu s českou legislativou, notabene chemizace je velmi sporná, nesmějí proto používat značku "České pivo"
Důvodem té změny výroby byla potřeba vyrobit daleko větší množství piva po otevření trhů, v důsledku čehož se sice stále vyrábí jako dvojrmutové pivo, ale jako všechna ostatní pivo "rychlokvaškou " pod tlakem v tancích. Na spilkách to tradičním způsobem už nešlo. Výrobci navíc snížený obsah alkoholu ve výsledném produktu umožnil snížit množství sladu v produktu, prostě nepotřebuje teď tolik cukrů. Domyslete si sám, co to znamená. O to víc mohli dát na reklamu. A nejhorší na tom všem je to, že i sládci přiznávají, že se spoléhají na to, říz tomu pivu dodá kysličník při čepování. 

Zatímco pivo, vyrobené v malé produkci netrpí mnoha neduhy té velkovýroby : pasterizací, plněním, rozvážkou  a nakonec hnaný do pípy   tím svinstvem, kysličníkem uličitým,  má úplně jiný kvality. Je to jako když se máte starat o 30 dětí, nebo o 3 děti... ta malá parta je na tom rozhodně líp.

To je návrat k individuální kvalitě
Bohužel z důvodů ceny někteří hospodští( asi spíš skoro všichni.i když vím, že jsou výjimky.)používají právě kysličník, ačkoli existuje kvalitnější alternativa, Biogon, / směsnej plyn N2 plus CO2) ona sice zdraží jedno pivo asi o 80 haléřů, ale to pivo je zcela jiné. Biogon používá například v Atlasu a na tamním Kozlu to je znát, to pivo ve výsledku  je lepší než takzvané „premiové“ značky.

 A ještě jedna zcela zásadní informace pro spotřebitele:

‚Ani jedno z piv, značek,  které zakoupíte v 2l  ( zdůrazňuji 2 LITRY ) plastových lahvích nepochází z české produkce.  Zlatopramen této ambaláže je madarský  a ostatní značky  ( Klasik,  a další)  jsou z pivovaru Hurbanovo.  České pivovary   nemají linky na tyto lahve.  Doplním ještě, že ale 0,5 l Zlatopramen a další ,ve skle, jsou stále česká  produkce Heinekenu v Březnu, aby se to nepletlo. Výsledkem je, že v současnosti stoupá neuvěřitelně spotřeba  piva z dovozu a klesá místní produkce. Mimochodem je to důkaz toho, že  zavedení jednotné technologie způsobilo unifikaci  chuťových vlastností piv, takže takoví ti borci, „čeští znalci“, co se dušují, že by životě nevzali do úst maďarské nebo nedejbóže slovenský, pivo, ho nyní popíjení plnými doušky.

 

 

 

Naposledy upraveno 18.02.2011 - 00:00Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Čtenáři
Počet příspěvků: 2734
Hlavně pro: Všechny
16.2.2011 - 13:31
Atrakcí a skutečně v pravém slova smyslu - událostí - je již samo znovuotevření pivovaru ve Slaném po 135 letech a to ve stejné ulici, jen na jejím druhém konci.
Vedle skvělé kuchyně jsou to výtečné produkty pana sládka Máši, které dozajista každého návštěvníka této pivovarské "krčmy" zaujmou:

Antošův ležák (světlý) 12°
Černé Poupě 12°
Polotmavý ležák 13°
Jantarový Ale 14°
Zlatý kozák 15°

Vyzkoušel jsem všechna piva a jakkoliv mě zaujala ta silnější, zejména Jantarový Ale(14°) - pokorně jsem se vrátil ke klasice - Antošův ležák(11,8°), kteréžto pivo, kromě toho že je dobré - lze konzumovat bez "následků" i ve větším množství (já občas zajdu na 4), při kterém se cítíte po pivech silnějších poněkud, jako na obláčku.
Pivo - Plzeňské - je výtečné pokud je opravdu z Plzně. Leč dnes je též vyráběno v pobočkách, jak v Maďarsku, tak v Polsku a bohužel, ač receptura je jistě dodržována, kvalita je velmi kolísavá a rozdílná.
CO2 se dá zakoupit v - biogonové plynové bombě - v poměru zcela nepatrném. Navíc "biogon" má na pivo i konzervační účinky a lze ho jenom doporučit - rozhodně se jedná o zdravější čepování piva než dříve vzduchem pomocí kompresoru.
Na rozdíl od Plzeňského (originál je bezesporu výtečný), je pivo slánské neměnné a výtečné kvality.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Maximus
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Nobody
16.2.2011 - 13:19

Vážený příteli,

mě nezajímá Váš názor na plzeňské pivo.Pijte si Krušovice,Staropramen,Svijany nebo co chcete.Mě chutná plzeňské pivo a názor rádoby fajnšmekra je mi fuk.Copak jste pil za pivo než otevřeli Antoše?
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Nobody
Počet příspěvků: 649
Hlavně pro: Maximus
16.2.2011 - 12:19

Vážený příteli,

pivo z Plzně,   je pivo z velkovýroby,europivo  bohužel často čepované v podobě sifonu s gejzírem naprosto zdravotně nepřijatelného CO2
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Nobody
Počet příspěvků: 649
Hlavně pro: Všechny
16.2.2011 - 12:08
Tohle restaurační zařízení se může stát turistickou atrakcí našeho města. Majitelé udělalli vše pro to, aby se tak stalo . Vytvořili příjemné prostředí, krásný , útulný  členěný prostor. Mysleli na nekuřáky, za což zaslouží dík už předem a je vidět, že vědí, že v zemích, kde je kouření v restauracích zakázáno, stoupla návštěvnost. Každý nechce chodit domů, jako špatně vyuzená klobása a komu se chce chodit do smradu?
Stálicí už začátku je Lavazza, kafe, k němuž těžko hledat konkurenci. 
A hlavní produkt, pivo, je skutečně špičkové. Žádné stopy po plynu, tiché, pivo s příjemnou chuťovou stopou. .
Za zmínku stojí jídelní lístek. Obsahově odpovídá zaměření restaurace a má uměřený výčet položek a hlavně neobsahuje nesmyslné nicneříkající nabídky typu Venušino ňadro či jiné rádoby lidové  výrazy, které odrazují už názvem. Naopak odpovídá požadavkům gastronomie a poskytuje informace o použitých surovinách,  mase u steaků.
Přeju majitelům, aby se jim jejich nepochybně velké úsilí a jistě nemalá invstice vrátily  v podobě spokojených návštěvníků a také zaslouženého podnikatelského profitu. 
A sám se samozřejmě těším na další návštěvy.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Maximus
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Všechny
16.2.2011 - 10:51
Pivovar Antoš.Co na to říct a moc nechválit.Pivo tam mají dobré,nejlepší je asi černé poupě.Jenom mám strach,aby to nebylo jako s pizzerií Toscana.Když se to otevřelo,tak tam taky bylo narváno.Nyní je tam číňan se svým bistrem....Každopádně Antošovi přeji,ať se jim daří.Pivo mají dobré,jídlo mají dobré.Obsluha je v pořádku,vzhledem k tomu,že se chudáci holky naběhají.Na druhou stranu,Plzeň je Plzeň
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Symetric
Počet příspěvků: 28
Hlavně pro: Všechny
15.2.2011 - 10:36
V neděli jsem podnik poprvé navštívil a doteď se mi ten zážitek vrací a pořád jsem z toho doslova ohromený. Na každém detailu je tam vidět, že za tím stojí obrovské množství úsilí a poctivé práce a nic není ošizeno. Neumím si ani představit, že by to snad šlo udělat lépe.

O možnosti dát si ve Slaném poctivé zajímavé pivo jsem už dlouho snil a tohle je prostě paráda.
Všechna piva jsou výborná, nefiltrovaná a nepasterovaná, tedy v té nejzdravější formě. Jen by bylo prima kdyby se nabídka časem ještě rozšířila i o nějaké kvasnicové. Navíc zde vzniká možnost dělat různé sezoní a výroční speciály. Věřím že pan sládek nás v tomto ohledu určitě nezklame.

Další velká výhoda podniku je, že se odsud člověk nevrátí domů vyuzený kouřem z cigaret, jelikož dvě ze tří pater jsou nekuřácká.

Kromě skvělého piva mají kávu Lavazza a jídelní lístek vypadá velmi zajímavě a přesně se hodí k charaktreru podniku. Už se moc těším až ho prověřím :-). Ceny mi připadají rozumné a odpovídající, je vidět, že se tu šidit suroviny rozhodně nechystají, ale zároveň to není nějaká přehnaná snobárna. Dokonce si zde pečou i vlastní chleba, který jsem zatím neochutnal, ale hodně lidí ho moc chválí.

Obsluha příjemná a rychlá, které ovšem opravdu nezávidím to běhání po schodech. Možná by se to dalo časem dořešit nějakým jednoduchým malým výtahem na jídlo a pití. Když jsem viděl křehkou servírku jak jde po těch strmých schodech s těžkým plným tácem v rukou, bez možnosti přidržet se zábradlí, bylo mi jí docela líto.

Myslím si, že tento podnik má velmi dobře našlápnuto stát se legendou, za kterou se bude do Slaného jezdit. Přeju provozovatelům a zaměstnancům, aby jejich úsilí  bylo po právu odměněno úspěchem.
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
MilanS
Počet příspěvků: 6
Hlavně pro: hrasek
14.2.2011 - 21:00

Mužu jen potvrdit , pivo vyborne , krasne prostredi , obsluha v pohode....
Doporucuji ...
Naposledy upraveno 14.02.2011 - 21:00Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
hrasek
Počet příspěvků: 15
Hlavně pro: Všechny
14.2.2011 - 01:43
tak jsem byla v restauraci PIVOVAR ANTOŠ, jídlo naprosto luxusní, pivo výborné, lepší jsem snad nepila, je to každopádně něco nového, obsluha příjemná a hezká, sice to trochu kolísalo s rychlostí, ale to se dá omluvit, jelikož je to začínající podnik. Já budu jistě pravidelným hostem. Jen ty schody všude, kam jsem se podívala, mne dělalo problém schody vylézt když jsem šla na toaletu, co potom ta děvčata, když neustále behají nahoru a dolů...... vřele všem doporučuji
Kvalitní příspěvek   Nevhodný příspěvek
Strana:   1  ...  10  11  12  13  14  15
Pro vložení nového příspěvku se musíte přihlásit.