Pivovar Antoš
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Obyvatelka
1.3.2011 - 19:11
Nejste ale vůbec pozornou čtenářkou této diskuze.
Shrnu její sled a zároveň tím ilustruji jistý OSOBNOSTNÍ problém jistého pana Maxima
Maximus
Počet příspěvků: 30
Hlavně pro: Shark
27.2.2011 - 19:39
"Veřte tomu,že tady ve Slaném mají steaky a mají je dobré.Třeba v Hejtmanském dvoře,ale to už není evidentně Vaše cenová skupina.Jako máte pod úroveň jíst párky za 12 Kč,tak nemáte evidentně úroveň na to,aby jste dal 300-400 korun za kvalitní biftek :-D :-D :-D"
Maximus
Počet příspěvků: 30
Hlavně pro: Shark
28.2.2011 - 11:47
".Z Vaší strany to spíš chápu jako výmluvu,jak si koupit něco lacinějšího.Ono totiž ne každý si může dovolit jet do makra a koupit si svíčkovou z mladého jihoamerického býčka,která stojí 1200 korun kilo."
Tohle vše dokáže napsat poté, co mu napíšu, že mám radši jiný kus masa
Chápete to?
A když tomuto jistému Maximovi zcela zřetelně napíšu, že s cenou a výdaji na jídlo a pití nemám problém, zareaguje on tím typicky českým způsobem, popláče si Vám na rameni s tím, že
napíše, cituji:"
"Na konec diskuse bych rád uvedl,že bohužel má někdo potřebu se chlubit tím,že pil v Benátkách pivo za 12 euro."
Ale byl to on, kdo tu zavedl tyhle způsoby !
Pokud to nejste s to sam identifikovat, tak je zde někdo , kdo vyzývavým, útočným a arogantním způsobem ponižuje druhé s tím, že jim napíše, cituji znova přesně ten text:"
"
tak nemáte evidentně úroveň na to,aby jste dal 300-400 korun za kvalitní biftek :-D :-D :-D
Tak co vy na to, vážená dámo?
P.S
Koukám, že dostanete ještě nabídku politické práce, netušil jsem, že má guláš tenhle rozměr -:)))
Počet příspěvků: 409
Hlavně pro: Obyvatelka,
1.3.2011 - 13:17
Vy jste se však dostala do pavučiny nastražené slánskými " několika dobrými přáteli (NDP)", majících nyní jediný a hlavní úkol - propagovat Antoše ( který to ale vůbec nepotřebuje) a to za každých okolností. Píšete "Diskusní forum je pro diskusi, nikoliv pro vnucování svých názorů svým ostatním". Tím jste pochybila. Do takového koše se jim nehodíte. Nyní ať řeknete, co řeknete ( a nejen o Antošovi) NDP Vás dostane do své latě případně přestanete mít svůj názor. Pochopte, že nejste schopna n i k d y navařit takový guláš jako NDP, o knedlíkách ani nemluvě - to je demokracie dle NDP. Mějte se moc fajn L.Š.
P.S. Váš příspěvek od 1) do 8) podepisuji.
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Obyvatelka
1.3.2011 - 11:49
2.Kogo je zcela evidentně velmi známý kvalitní podnik, pokud to nevíte, seznamte se s ním.
3. S Puppem můžete mít pravdu, já tam chdil ale jen na dezerty.
4.Vepřová panenka se běžně používá na malé řízečky, najdete to v zejména v sousedních kuchyních, rakouské či německé.
5.Některé normy českých úřadů jsou naprosto nesmyslné, bolení břicha můžete mít z těch podniků, kde se nedodržují základní hygienické návyky a přestože dodržují normy. Dobře uchované hotové jídlo nemůže druhý den nikomu ublížit, a jak by se vařily například některé polská jídla, která se přiravují i dva dny po sobě. Normy nic neřeší.
6. On ta masa nepovažuje za dobrá, on, jak čtu, něco tvrdí o jejich cenách, vy to nevidíte? Krom toho vystupuje agresivně a jiným tvrdí, že si něco nemohou z cenových důvodů dovolit. To jste jaksi přehlédla, ne???
7. Nevím, nevím asi nečtete tu diskuzi pořádně, V pivovaru dělají domácí knedlík a jak Maximus pše, jemu kupovaný nevadí, takže souhlasíte se mnou.
8. O cenách masa jsem nediskutoval, Maximus ale zde uváděl,.................Proto přece Vám nabízejí v renomovaných pražských restauracích za 700 korun jenom druhé nejlepší maso.
Jak jste viděla, v kvalitním Kogo nakoupíte lépe, Maximus se mýlí.
Pěkně zdravím
Počet příspěvků: 5412
Hlavně pro: Obyvatelka
1.3.2011 - 11:13
Maximus Vám děkuje, že se ho zastáváte. Já, mám ale pocit, že Vy nejste vůbec v rozporu s panem kuchařem z APK. Je to tak?
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Obyvatelka
1.3.2011 - 11:02
Na konec diskuse bych rád uvedl,že bohužel má někdo potřebu se chlubit tím,že pil v Benátkách pivo za 12 euro.Je to pěkné,také bych se mohl chlubit za co jsem kde zaplatil nehoráznou sumu peněz,ale myslím,že to je pod mojí úroveň zde někoho trumfovat.
Pro pana Nobodyho bych ještě uvedl.Podívejte se na stránky La Casa Argentina,která je povážována za jeden z nejlepších steakhousů v Praze.K Vašemu překvapení tam najdete nejdražší jídlo ze svíčkové,nikoli z roštěnce.Proto mi tady nemůžete tvrdit,že Vy máte pravdu
Počet příspěvků: 51
Hlavně pro: Nobody, Shark
1.3.2011 - 10:43
K Vašemu příspěvku:
1) Proč Maximovi tykáte? Z obsahu příspěvku lze dovodit, že se osobně neznáte. Každý má právo vyjádřit svůj názor. Nebo Vy jedete podle zažitého hesla - kdo nekope s námi, kope proti nám?
2) To, že prezident často někde oslavuje neznamená, že je to restaurace, která v běžném provozu poskytuje stejně kvalitní služby jako v případě oslavy za osobní účasti prezidenta.
3) V Grandhotelu Pupp v Karlových Varech taky se stravovaly i světově známé osobnosti a z mé osobní zkušenosti mohu říct, že takovou hnusnou svíčkovou s tvrdými knedlíky se mi nepodařilo uvařit ani v mých kuchařských začátcích.
4) Taky jsem na večírku na Pražském hradě zažila řízky z vepřové panenky, což by většina kuchařů neudělala, neboť toto maso je suché a tepelně se zpracovává po krátkou dobu. A catering zajišťovala známá stravovací firma.
5) Nevím, jak dnes, ale v minulosti existovaly normy pro teplou a studenou kuchyni. Myslím, že hodně rádoby provozovatelů restaurací o tomhle nemá ani ponětí.
6) Každému něco chutná. Jestli Maximus považuje za dobré maso maso v cenové relaci 1 kg á 1200 Kč, je to jeho věc.
7) Jestli svíčková byla hustá jako kaše, tak to bylo špatně. A jestli se Pivovar Antoš chlubí staročeskou kuchyní, potom by knedlíky měly být domácí, nikoliv koupené z velkovýroby s etiketou domácí knedlík. A to člověk, který je zvyklý na domácí knedlíky a ne kupované, pozná. Já osobně jsem zažila jen jednou v restauraci domácí knedlíky, slánská to nebyla ani jedna.
8) Proč by znal jen teoretické ceny? Myslíte, že 1.200 Kč á 1 kg masa je teorie? Vyjeďte ze slánského rybníčku do pražské luxusní prodejny masa a myslím, že budete dosti překvapen.
Diskusní forum je pro diskusi, nikoliv pro vnucování svých názorů svým ostatním.
P.S. Do restaurací chodíme na jídlo výjimečně, a to jen tehdy, jedeme-li s rodinou na výlet a nezbývá. Pravidelně totiž vařím doma, protože vím, co jsem si do hrnce nandala a v případě neúspěchu si můžu nadávat sama sobě. A knedlík jsem koupila za svůj život jen jednou, letěl do koše.
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Maximus
1.3.2011 - 08:50
http://www.kogo.cz/restaurace-kogo/200-3-0-menu#
Já tam vidím podle tebe první nejlepší maso
100Filetto di manzo secondo voi560,- Kč Hovězí svíčková dle přáníTy to znáš jen tak teoreticky, ty ceny, viď. Ach můj bože. Bejt tebou, tak uberu na agresivitě a světaznalství, vůbec ti to nejde.
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Maximus
28.2.2011 - 17:05
Já se ale bavím o jihoamerických masech , eventuelně o masných plemenech typu Charolais, Angus a tam jsou chuťově zajímavý jiný kusy masa než svíčková
Myslím, že další diskuze bude bezpředmětná, v přiloženém souboru je sken toho, co kupuju ve Slaném.
Jen upozornění, tuhle na steak nepoužívám, mám ji zmraženou k jinému použití. Ty jihoamerické pužívám jen chlazené.
Nevím, kde jste přišel k těm nesmyslným cenám, 1 200 Kč stojí v Makro svíčková z buvola, běžně lze koupit z jihoamerického býka za 700 Kč bez DPH., jezdím tam 1-2 do měsíce pro ryby a maso.
Pokud to není zřetelné , také tato stojí 699, / kilo - mohu vám to tam nahodit v PDF, ale nevím, zda to web "žere", tohle je doc.
Takže - aby bylo jasno, mám svíčkovou, Angus, doma v lednici a tvrdím, že ty prorostlý jihoamerický roštěnky jsou lepší....!
JE TO JASNÉ? Vy to mějte , jak chcete.
p.s.
Á chyba, v docu to tam nejde,je to velkej soubor zkusím jpg
Počet příspěvků: 5412
Hlavně pro: Maximus
28.2.2011 - 15:24
ale já myslím, že pochopil - vždyť i Váš příspěvek z 19:55 je dost útočný - nebo to chcete spíš nazývat "rýpavostí"?
Jinak přeji dobrou chuť v pražských restauracích (já si dávám jídlo v restauraci jen občas, spíš nějakou chuťovku) a dobrou chuť k Plzeňskému - třeba narazíte zrovna na pivo z Plzně, to by mělo být dobré - čemuž tak bohužel není vždy. To s Antošovským pivem, ten problém já mít nebudu - ještě se mi to nestalo.
28.2.2011 - 11:55
Pivo - vynikající ! Nechci jiné. Pravda je, že když jich dáte 5 -6, máte lehce naváto.
K pivu jsme si dali bůčkovou pomazánku a teplýho buřta - oboje dobrý a cena přijatelná. Chleba mi taky moc chutnal. Ostatní jídla - hlavní jídla-jsem zatím nedal a asi nedám, chodím tam na pivo a něco k pivu. Zastávám názor, že si máme vařit obědy a večeře doma a ne podporovat restauartéry kupováním jejich předražených blafů, z kdovíjakých ingrediencí připravených. Jinak se mi tam ale moc líbí, prostředí hezké, hlavně nehulí se tam (nebo minimálně). Mám jen obavu, jak již někdo psal níže, aby se nastavená laťka udržela. Ono když je podnik nový, lidi jsou zvědaví, chodí, vše je nové, leskne se to...nadšení, majitel si mastí kapsu. Pak ovšem prvotní nadšení opadne, lidí chodí méně, zařízení už není nové, úklid se začíná dělat ledabyle, vše začíná být umolousané a ukoptěné, zápach z WC začíná nabývat vrchu. Obsluha zleniví, začne to flákat, držkuje a šidí. Majitel vidí, že mu to už tolik nenese. Co udělá ? Zdraží a zároveň jídla a pití ošidí, popř. zmenší aby opět navýšil tržby. Nebo i ušetří na obsluze a údržbě prostor aby ještě snížil i režii. Ovšem světe div se, ono to mnoho nepomůže. Lidi to poznají a bude tam chodit minimum hostí. a tak se stane, že tu máme opět jednu zahulenou, zaflusanou špinavou nálevnu s několika ožraly balancující na hranici životaschopnosti. Ze srdce doufám, že se tak nestane, byla by to škoda. Když nastavenou úroveň udržíte, jsem váš člověk.
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Shark
28.2.2011 - 11:47
Počet příspěvků: 724
Hlavně pro: Maximus
28.2.2011 - 09:24
A jak to bude pokračovat? Hnědou UHo z prášku? Tohle je neuvěřitelný pokles úrovně, to je jako kdyby Itál restauratér kupoval zmraženou pizzu a Španěl zmrazenou paellu a pak tyhle výrobky servírovali hostum. Tam by skončili po týdnu takového podnikání.
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: Maximus
27.2.2011 - 20:29
Vážený Maxime,
měl byste poučovat jen o tom, co skutečně znáte. Cenové skupiny byly zrušeny před dvěma desítkami let.
Za prvé steak v HD stojí 300, plus minus ,- a to ze ze svíčkový ,( u Antoše 260 jako Rib Eye, což je vysokej roštěnec), takže těžko mě můžete poučovat o tom, co kde stojí.
Za druhé jen pro vaši informaci o tom, co jsem ochoten si koupit, dal jsem nedávno v Benátkách za pivo 12 Euro jako nápoj k jídlu, a opakovaně, jako správnej Čech, a nebyl jsem tam sám, i kamarád s manželkou, samozřejmě, takže není pro mě problém ve financích a díky častému cestování nemám v této oblasti problém se srovnáváním.
Malé poučení k těm steakům: mýlíte se, pokud se domníváte, že svíčková, respektive steak z ní je nejlepší maso na steak. Je nejsnazší pro přípravu, jelikož to maso je z nejménně namáhaného svalu podél páteře a tak téměř vždy dobře dopadne a je snadno konzumovatelný. Ale protože svalovina z této oblasti není tak prorostlá tukem, jsou steaky, zejména z jihoamerických zvířat , z oblasti roštěnce chuťově zajímavější, ale zároveň pro kuchaře ménně snadné pro přípravu. Já si tohle maso kupuju na doma, víte, tak o tom něco vím, včetně cen, který za to platím, protože v Makru se kupují celé kusy svíčkové a roštěná v kusech kolem 2 kil, takže za to dáte v prvním případě kolem 700 Kč / kilo a v druhém případě asi 350 za kilo za Uruguay, nebo Brazilie, ty jsou levnější.
No a v neposlední řadě do HD nechodím proto, že jsem tam dvakrát po sobě dostal spálený brambory, předpokládám z konvektomatu, takže vůbec nechápu, jak to dokázali, protože hostů tam vždy bylo na prsty dvou rukou.
Sice to není na mně, ale kupovanej knedlík ........nikdy. Já ho tedy neumím, respektive jsem se O něj nikdy nesnažil, jelikož ho umí V NEJRŮZNĚJŠÍCH PODOBÁCH moje manželka a PRÁVĚ TOHLE JE O TĚCH PREFERENCÍCH.
post scriptum
Přečetl jsem váš poslední příspěvek...to pivu u Antoše, 12, je lepší než Plzeň, nemusím nikam jezdit.
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Čtenář
27.2.2011 - 19:55
já myslím,že Vy jste nepochopil můj příspěvek!Nebyl jsem nikterak útočný.Mohl bych být jako nespokojený host mnohem více.
Všechny tyhle medailonky,steaky a podobný věci umím udělat taky,když budu mít suroviny.Bohužel se kuchař vždycky pozná podle toho,jak umí vařit klasiku.Tu u Antoše bohužel neumějí.Vemte si,že budu zedník.Budu chtít stavět domy z cihel,ale nenamíchám správně maltu a ještě budu nejdražší zedník ve městě.Myslíte si,že to je v pořádku?Měl jsem hlad a celý den jsem se těšil,až se najím.Bohužel jsem tento skvost ani nedojedl.Čert vem peníze,ale dokáže mě neskutečně nasr*t a vytočit,když mi pan šéfkuchař,co neumí zahustit omáčku,poučuje o tom,co jsem kdy jedl a nejedl.Nemůžete se divit mé reakci.Navíc jsem tam byl s člověkem,který se taky pohybuje ve kšeftu a na tu omáčku měl naprosto stejný názor,tak se mi nemůžete divit.Mimochodem jste myslím zmínil guláš.Je to normální a obyčejný guláš,který jsem si schopný uvařit doma.Prostě za ty peníze nic extra.Pivovarský rožeň,jinými slovy špíz s kaší.
A to ani nemluvím o tom,že čekáme na jídlo hodinu dvacet.To už Vás potom ta "úroveň" trochu nebaví a to nejsem sám.To si na jídlo raději i dráž zajedu do Prahy a ve Slaném využiji pouze kvalitní plzeňské pivo
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Nobody
27.2.2011 - 19:44
Počet příspěvků: 127
Hlavně pro: Shark
27.2.2011 - 19:39
Počet příspěvků: 5231
Hlavně pro: petrpivovar
27.2.2011 - 14:25
Vysvětlujte někomu, kdo to nechápe, že vlastní výroba knedlíků v takové provozovně má zcela jiné náklady, ale že také ve finále máme jiný výsledný produkt.. Chtěl bych vědět, kde dělaj, v který restauraci, ještě dneska vlastní knedlíky. Koupěj radši ten polystyren za 16 a vystaráno.
Určitě dám přednost Vašemu vaření.
Už jsem ochutnal steaky, doufám, že ačkoli nejsou "staročeský až pivovarský", zůstanou, protože to UMÍTE ! A taky jsem egoista, ve Slaným jinde nejsou, tak běda Vám, jestli zmizej -:)))
Rozhodně podporuji Váš názor, že kvalitu nedělá sáhodlouhý seznam nesmyslných položek v menu, který si snad ani kuchař nemůže pamatovat, natož to pak vařit. Děláte to dobře, moc Vás chválím, stačí občasná obměna.
A teď , to není směrem k Vám, jenom mě mrzí ta přílišná akurátnost, ve 23.40 jsem už musel v sobotu platit a to Vaše kuchařský umění končí o víkendy už před 23. hodinou, alespoň podle obsluhy. Je mi jasný, že tam máte co dělat, péče o drahou kuchyń musí být, ale vykládejte tohle hostovi posilněnému Antošem, že? Tedy to pivo je fakt vyníkající !
Počet příspěvků: 5412
Hlavně pro: petrpivovar
27.2.2011 - 09:53
Jen se ještě krátce vrátím k tomu guláši. Rozhodně jsem nemyslel nižší cenu na úkor kvality - měl jsem spíš na mysli (neboť pivovarský guláš je klasika, kterou chce každý ochutnat i když je syt) třeba menší porci a spíše s chlebem - prostě "chuťovku".
Těším se na brzké setkání - zítra zajdu do APK s přáteli.
Hlavně pro: Všechny
26.2.2011 - 15:30
Je pravdou, že je co zlepšovat. To je naprosto přirozené. Podle mého názoru se kvalita musí vyvíjet,
a to nikoliv naopak, jak jsme toho byli svědky s mojí paní v jedné nejmenované restauraci severozápadním směrem.
Zde je na lístku velmi mnoho položek, „starobylého“ charakteru a průměrně důvtipnému člověku musí přijít na zřetel, že je zcela nemožné zachovat si při tak nadprůměrném počtu jídel v menu
kvalitu a čerstvost! Na těchto primárních principech kvality a čerstvosti se s buldočí vervou v APK snažíme zakládat celkový projev gastronomie.
Možná jsem v tomto ohledu trošku včerejší a nemoderní, ale osobně mi vadí znehodnocování produktů na úkor ceny. V klidu jsme se nechali zasytit produktem levné výroby a náhražek, za které jsme si „rádi“ přivykli zaplatit pouhých „pár grošů“. „Rozhodně mi přijde přirozenější dát 125,- za myslím si dost velkou porci guláše s domácíma knedlíkama, než si koupit litr nafty za dvaatřicet.“
Teď ale trošku odbočuji do jiných vod!
Slibuji, že se u Antošů z kunerolů, prefabrikovaných náhražek a glutasolů, co budu zde, vařit nebude : )
Ohledně guláše, který u nás vyrábíme vám s dovolením sdělím několik slov. Zásadní informací je, že maso, které dostanete na talíř je gramážováno na 200 g v syrovém, tj. 126 g ve vařeném stavu. Používáme hovězí krkovici z býka a do základu se přidává značné množství Černého Poupěte, které zde čepujeme. Také domácí knedlík není fabulací. Recept jsem si jaksi „vypůjčil“ z podniku, jehož majitelem je plešatý zuřící profík, kterého všichni dobře znáte. Vaříme je ve vodě a do budoucna bych chtěl zkusit přidávat místo housky sušený chleba. Přijde mi to rustikálnější a ke guláši jaksi vhodnější.
Systém jídelníčku, který se vám dostává do rukou bychom chtěli určitě zachovat. Krátké, jednoduché a výstižné menu. Rozhodně v něm ale čekejte změny „po anglicku“. Včera zmizel smažený řízek a přibyly panenské medailonky s křenovou omáčkou a škvarkovou cibulovou kaší. Nic češtějšího snad už není: )
Rádi uvítáme vaše názory na toto jídlo, protože se vznikem častuje přímo do pivovarských plen a rozhodně (snad) si ho nikde jinde nedáte.
Na jaře- počítáme někdy kolem velikonoc- vás bude s největší pravděpodobností čekat překvapení v podobě obměny speciální nabídky piva, ke kterému rozhodně přibyde i nabídka charakterově slučitelných pokrmů.
Na léto pak menu odlehčené, odpovídající počasí a hlavně surovinám, které se v tomto období v hojnosti konzumují. Kvalitní pasta, saláty v kombinaci se steaky a rozmanitější druhy drůbeže.
S pozdravem tým APK